Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πτώση στην παγκόσμια κατάταξη για τον Έλληνα πρωταθλητή, σταθερή η Μαρία Σάκκαρη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πτώση στην παγκόσμια κατάταξη για τον Έλληνα πρωταθλητή, σταθερή η Μαρία Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν βρίσκεται πλέον στο top 3 της κατάταξης της ATP. Σταθερή στη.. θέση της στη βαθμολογία της WTA παρέμεινε η Μαρία Σάκκαρη.

Για πρώτη φορά από τις 9 Αυγούστου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται εκτός top 3 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται πλέον στο Νο4, σε ισοβαθμία με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, μετά τους… σχετικά πρόωρους αποκλεισμούς του στα τελευταία τουρνουά.

Αυτή τη στιγμή όμως «επικρατεί» ο 24χρονος Γερμανός, λόγω καλύτερης συγκομιδής στα μεγαλύτερα τουρνουά. Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύεται τους τελευταίους μήνες.

Στην κορυφή παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τον Μεντβέντεφ, τον οποίο κέρδισε στον τελικό του Παρισιού. Ο Ναδάλ έπεσε μία θέση και πήγε στο Νο6 με τον Ρούμπλεφ να ανεβαίνει στο Νο5. Στο Νο16, έπεσε ο Φέντερερ.

Στις γυναίκες δεν είχαμε ιδιαίτερες «μετακινήσεις» στο Top 10, με τη Μαρία Σάκκαρη να είναι για δεύτερη σερί εβδομάδα στο No.6 (career high για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια).

Η αγωνιστική σεζόν οδεύει προς το τέλος της, με Στοκχόλμη (8/11) – ATP Finals (14/11) στους άνδρες και Λινζ (8/11) – WTA Finals (10/11) στις γυναίκες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις