Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ράιλι Οπελκα 1-2: Αποκλείστηκε από τον τελικό ο Έλληνας τενίστας

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ράιλι Οπελκα 1-2: Αποκλείστηκε από τον τελικό ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε μία… ανάσα από την πρόκριση στον τελικό του Rogers Cup, αλλά δύο λάθη του στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ, οδήγησαν τελικά στην ήττα με 2-1 σετ [6-7(2), 7-6(4), 6-4] από τον Ράιλι Οπέλκα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν βρήκε ποτέ “απάντηση” στο τρομερό σερβίς του Αμερικανού (Νο32 στον κόσμο), αλλά πήρε άνετα το τάι μπρέικ στο πρώτο σετ και έφθασε στο ίδιο σημείο και στο δεύτερο. Εκεί όμως ο Οπέλκα βγήκε νικητής, χάρη και σε ένα διπλό λάθος του Τσιτσιπά στο σερβίς και με ένα μπρέικ στο τρίτο σετ με τον ίδιο τρόπο, κατάφερε να “λυγίσει” το Νο3 της παγκόσμια κατάταξης και να πανηγυρίσει την πρόκριση από τα ημιτελικά του τουρνουά του Τορόντο.

Το παιχνίδι

Με “όπλο” το φοβερό σερβίς του, ο Οπέλκα ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και ήταν αυτός που έφθασε πρώτος κοντά σε μπρέικ, αλλά ο Τσιτσιπάς “έσβησε” διπλό μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ και διατήρησε στα… ίσια το σετ. Στη συνέχεια πλησίασε αρκετά και ο ίδιος σε μπρέικ πόιντ, αλλά δεν το βρήκε ποτέ κι έτσι το παιχνίδι βρέθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Οπέλκα δέχθηκε μίνι μπρέικ με τραγικό αβίαστο λάθος σε σμας και ο Στέφανος έκανε… πάρτι αμέσως μετά, κάνοντας άνετα το 1-0 (7-6) στα σετ, με 7-2.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, αφού τα καλά σερβίς “κυριάρχησαν” για τον Οπέλκα, με τον Τσιτσιπά να βρίσκεται απέναντι σε μπρέικ πόιντ στο τέταρτο γκέιμ, μετά από δύο συνεχόμενα δικά του διπλά λάθη στο σερβίς. Ο Στέφανος κράτησε όμως την ψυχραιμία του και ισοφάρισε σε 2-2. Το ματς συνεχίστηκε με καλά σέρβις γκέιμ και από τους δύο τενίστες, με τον Τσιτσιπά να φθάνει ξανά μέχρι την… ισοπαλία, αλλά όχι σε μπρέικ πόιντ. Το δεύτερο σετ κρίθηκε επίσης στο τάι μπρέικ, όπου αυτή τη φορά ο Έλληνας τενίστας έκανε μεγάλα λάθη, έχοντας και double fault στο σερβίς του, για το 7-4 του Οπέλκα και το 1-1 (7-6) στα σετ.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τρίτο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς βρήκε το πρώτο και μοναδικό μπρέικ πόιντ του στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και έδωσε την ευκαιρία στον Αμερικανό να του “κλέψει” τη νίκη. Με το 7ο διπλό του λάθος στο σερβίς, το Νο3 του κόσμου έκανε… δώρο ένα μπρέικ στον Οπέλκα, ο οποίος και κατάφερε έτσι να φθάσει στο 6-4 και να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις