Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θέλω να βρεθώ στο top2 και να δω ένα 250άρι τουρνουά στην Αθήνα»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θέλω να βρεθώ στο top2 και να δω ένα 250άρι τουρνουά στην Αθήνα»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά στο Μόντε Κάρλο και μετά το τέλος του αγώνα, έθεσε ως στόχο του να βρεθεί στο top2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας παραδέχθηκε επίσης ότι στο χώμα αισθάνεται πάντα καλύτερα, αλλά τόνισε ότι η αγαπημένη του επιφάνεια είναι το χορτάρι. Ρωτήθηκε δε και για την πιθανότητα να γίνει ένα τουρνουά στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι έχει έρθει πια η ώρα.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά

«Υπάρχει μια επιφάνεια στην οποία μπορεί να προσαρμόζομαι ευκολότερα από τις άλλες άλλες και όλοι ξέρουμε ποια είναι. Ο στόχος μου από τότε που το κατάλαβα είναι να παίρνω όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους σε αυτή την επιφάνεια και να συγκεντρώνομαι στις υπόλοιπες λίγο περισσότερο και τότε μπορώ να κάνω μια σπουδαία σεζόν, ακόμα και να είμαι ανάμεσα στους δύο καλύτερους τενίστες στο τέλος της χρονιάς. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα είναι να πάρω το καλύτερο από το χώμα και μετά να προσαρμοστώ ανάλογα στις άλλες επιφάνειες. Θέλω πολύ να πάω καλά στα σκληρά και στο χορτάρι φέτος, νιώθω ότι μπορώ να πάρω πολλούς πόντους εκεί. Αν μπορέσω να κερδίσω ματς με την ίδια σταθερότητα που έχω σε αυτή την επιφάνεια, θα έχω μια καλή ευκαιρία να ολοκληρώσω τη σεζόν στο Top 2, που είναι μεγάλος στόχος για μένα».

Για την αγαπημένη του επιφάνεια: «Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να κερδίσω τουρνουά όχι μόνο στο χώμα, αλλά και στις σκληρές επιφάνειες και στο γρασίδι, που είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια. Δεν έχω πάει όσο καλά θα ήθελα, αλλά είναι στόχος μου να αλλάξω το στυλ μου όταν πρέπει να παίξω σε αυτά τα γήπεδα».

Για το αν ήρθε η ώρα και για ένα μεγάλο τουρνουά στην Ελλάδα: «Ναι, είναι ώρα. Τι να σας πω, δεν έχω ενημερωθεί πολύ για το πότε και τι, αλλά θα ήθελα να δω ένα event στο σπίτι. Θέλω να δω ένα τουρνουά στην Αθήνα και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα 250άρια της χρονιάς αν γίνει εκεί. Είμαι πεπεισμένος, διότι μπορώ να το φανταστώ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις