Δευτέρα, 22 Απρ.
16oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για αυτό που έκανε ο Ναδάλ στο Γαλλικό Όπεν»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για αυτό που έκανε ο Ναδάλ στο Γαλλικό Όπεν»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη τύπου εν όψει του Wimbledon, με τον Έλληνα Πρωταθλητή να εκθειάζει τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του τροπαίου στη Μαγιόρκα, είναι έτοιμος να μεγαλουργήσει και στο Wimbledon. To No5 της Παγκόσμιας κατάταξης αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο Wimbledon την Τρίτη με αντίπαλο τον Ελβετό Ρίτσαρντ.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέντευξη τύπου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για τα κατορθώματα του Ράφαελ Ναδάλ στο Παρίσι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ισπανός ”νιώθει αθάνατος στο court”

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά

«Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για αυτό που έκανε ο Ράφα στο Γαλλικό Όπεν, παίζοντας με τραυματισμένο πόδι. Ήταν σαν να έπαιζε με σπασμένο πόδι. Όλα όσα έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του τον κάνουν να νιώθει αθάνατος στο court.

Τα επίπεδα ενέργειας που είναι ικανός να φτάνει σε ορισμένους αγώνες του, κάνουν όλους τους αντιπάλους του να αισθάνονται άβολα. Δεν μπορούν πολλοί να τον αντιμετωπίσουν.

Δεν έχουμε συνηθίσει τον Ράφα να κερδίζει πολλά, συνεχόμενα Slams και αυτό που κάνει φέτος είναι φοβερό.

Όταν λέει πως δεν μπορεί να παίξει στο καλύτερό του επίπεδο, γιατί έχει προβλήματα με το πόδι του, πολλοί επαναπαύονται. Νομίζω ότι τότε είναι πιο τρομακτικός από όταν είναι υγιής.

Κατά κάποιον τρόπο έχει διαφορετική ψυχολογία. Ξέρει ότι πρέπει να κερδίσει γρήγορα και σε πιάνει από τον λαιμό εξ’ αρχής.

Για εμένα, πέρυσι η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη στο γρασίδι, διότι δεν έπαιξα ματς πριν το Wimbledon. Μέχρι πρόσφατα προσπαθούσα να παίξω στο γρασίδι, όπως παίζω στο χώμα. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος μου σε αυτή την επιφάνεια.

Όλα έπεφταν στο κενό, γιατί δεν έχει σχέση η τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις στο γρασίδι, με αυτήν που ακολουθείς στο χώμα.

Είδα μερικά στιγμιότυπα από την περυσινή μου εμφάνιση στο Wimbledon, προσπάθησα να καταλάβω τα αδύναμα σημεία μου. Αυτά που έκανα, δεν είχαν καμία λογική».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις