Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Χόλγκερ Ρουν 0-2: Ήττα και στον τελικό της Στοκχόλμης

Στέφανος Τσιτσιπάς – Χόλγκερ Ρουν 0-2: Ήττα και στον τελικό της Στοκχόλμης

Μετά τον προ λίγων ημερών τελικό του στο Astana Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε ούτε στον τελικό του Stockholm Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε μπροστά του έναν εκπληκτικό Χόλγκερ Ρουν, έχασε με 2-0 και δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τον 10 τίτλο καριέρας και 3ο φετινό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη) δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα και ηττήθηκε με 6-4, 6-4 από τον Χόλγκερ Ρούνε (Νο27 στον κόσμο) στον τελικό της Στοκχόλμης. Ο 19χρονος Δανός άφησε έτσι στους εννέα τίτλους ο Έλληνας πρωταθλητής κι έφτασε στο δεύτερο του τρόπαιο.

Ο Ρουν έδειξε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στον Τσιτσιπά και κατάφερε άμεσα να κάνει το break και να φτάσει στο 3-1 στα game του πρώτου σετ. Οι δυο αθλητές συνέχισαν χωρίς να.. χάσουν τα σερβίς τους, με τον 19χρονο Δανό να κατακτά το πρώτο σετ με 6-4.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχθηκε και πάλι το break στις αρχές του δευτέρου σετ, βλέποντας τον Ρουντ να του “σπάει” το σερβίς ξανά στο 3o game. Ο Ρουν έφτασε πολύ κοντά σε νέο break αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε με δυσκολία στο 3-2. Με… ζόρι ήρθε για τον Δανό και το 4-2.

Ο Τσιτσιπάς πήρε και πάλι με δυσκολία το game που σέρβιρε (μείωσε σε 4-3) για να έρθει ο Ρουν και να φτάσει στο 5-3. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε πολύ εύκολα και αποφασιστικά το 5-4 στα game, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, προκειμένου να φτάσει στην ανατροπή, με τον 19χρονο Δανό να φτάνει στη νίκη με 6-4.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις