Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Στην κορυφή της Ευρώπης τα χρυσά κορίτσια Καραπαναγιώτου – Κρομμυδάκη στο ελεύθερο ντουέτο

Στην κορυφή της Ευρώπης τα χρυσά κορίτσια  Καραπαναγιώτου – Κρομμυδάκη στο ελεύθερο ντουέτο

Κορίτσια για φίλημμα. Οι χρυσές γοργόνες της Ελλάδας, τα νεαρά κορίτσια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης και χάρισαν μια ιστορική διάκριση στο άθλημα και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Οι ιδιαιτέρως ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες διεθνείς μπαλαρίνες της πισίνας Μαρία Καραπαναγιώτου / Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση, πρώτευσαν στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής κολύμβησης Νεανίδων, στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας, και φόρεσαν το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Έτσι, ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, με την ελληνική σημαία να κυματίζει στον πιο ψηλό ιστό και τον εθνικό μας ύμνο να ακούγεται στην όμορφη πορτογαλική πόλη, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες απανταχού.

Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 179,6146 β. για την εκπληκτική εκτέλεση του προγράμματός του και πήρε την πρωτιά με μεγάλη διαφορά από τις δεύτερες Ιταλίδες (165,1708) και τις τρίτες Ουκρανές (160,8500), παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων Καλλιτεχνικής, στο Ντουέτο, μετά από αυτό που είχαν κερδίσει στις (31/7/2007) στην Καλέγια της Ισπανίας από τις Δέσποινα Σολωμού και Νεκταρία Ραμνιώτη.

Αύριο Σάββατο (5/8), το μεσημέρι, η Ζωή Καράγγελου αγωνίζεται στον Τελικό του Ελεύθερου Σόλο.

«ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ»

Μετά την απονομή των μεταλλίων οι δύο χρυσές πρωταθλήτριες Ευρώπης δήλωσαν: «Παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο και ακούγοντας το εθνικό μας ύμνο νιώσαμε πολύ συγκινημένες και περήφανες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας όσους μας βοήθησαν να κατακτήσουμε έναν από τους κορυφαίους στόχους μας: Τις προπονήτριές μας Αναστασία Γκούτσεβα και Χριστίνα Θαλασσινίδου, τον γυμναστή μας Αλέξανδρο, τον φυσικοθεραπευτή μας Γιώργο Δεμέτη, τον γιατρό μας κ. Λαμπρινο, τους χορευτές μας Νίκο, Γιάννη, Φαίδρα και Πέτρο και το γυμναστήριο zambidis. Ελπίζουμε να είναι η αρχή για πολλές ακόμα επιτυχίες και διακρίσεις».

Η προπονήτρια Χριστίνα Θαλασσινίδου είπε: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και ιδιαίτερα στα κορίτσια που έχουν πάρει χρυσό μέταλλο! Έχουν κάνει καταπληκτική εμφάνιση. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που έχουν στηρίξει την ομάδα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για την Εθνική και, όμως, με πολύ σκληρή δουλειά, καταφέραμε να φέρουμε στη χώρα μας ένα χρυσό μετάλλιο».

Η Δέσποινα Καράμπελα, ειδική γραμματέας του ΔΣ της ΚΟΕ και υπεύθυνη έφορος του αθλήματος δήλωσε: «Πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα και η δυναμική της παρουσία μας δικαίωσε. Ήδη, από τη Φουκουόκα δείξαμε ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον και θεωρούμε πλέον ότι δουλεύουμε σωστά και αρμονικά, όπως αρμόζει σε τέτοιο επίπεδο. Πιστεύουμε στα ταλαντούχα κορίτσια μας, τόσο στη Senior όσο και στη Junior κατηγορία.

Οι καινούργιοι κανονισμοί έχουν δώσει στο άθλημα άλλη πνοή και πλέον ο πιο σωστά προετοιμασμένος κερδίζει. Συνεχίζουμε με σεμνότητα και θεωρώ ότι η Ελλάδα, στο άθλημα της Καλλιτεχνικής, θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις