Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στο «φως» η αμύθητη περιουσία του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Στο «φως» η αμύθητη περιουσία του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Η περιουσία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς ζαλίζει. Ο Ρώσος μεγιστάνας, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο της βρετανικής κυβέρνησης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν ξέρει…. τι έχει. 

Τα περιουσιακά στοιχεία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Τσέλσι, έχουν δεσμευθεί, ωστόσο ούτε… η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να… υπολογίσει το μέγεθος της περιουσίας του Ρώσου ολιγάρχη.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το “πάγωμα” της περιουσίας του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ερώτημα είναι ένα. Για τι περιουσία μιλάμε;

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πέρα από την Τσέλσι έχει μετοχές στη χαλυβουργική εταιρεία Evraz και τη Nornickel.  Η εκτίμηση του Forbes κάνει λόγο για καθαρή περιουσία ύψους 9,4 δισ. λίρες.

Όπως υποστηρίζει ο Guardian, η ιδιοκτησία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει μια έπαυλη 15 υπνοδωματίων στους κήπους των παλατιών Kensington στο κέντρο του Λονδίνου που αγοράστηκε για 90 εκατ. λίρες το 2009 και ένα ρετιρέ στo Τσέλσι με θέα στον ποταμό Τάμεση που αγοράστηκε το 2018 για 22 εκατ. λίρες.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει πάνω από 70 ακίνητα, εμπορικά κτίρια και οικόπεδα στο Λονδίνο και το Σάρεϊ.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί, όμως, να κάνει τίποτα στα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου μεγιστάνα εκτός Αγγλίας.

Ο Αμπράμοβιτς διαθέτει πάνω από 200 εκατομμύρια λίρες σε ακίνητα σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς κι έχει διασυνδέσεις σε δύο κυπριακά funds, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο Αμπράμοβιτς έχει ακόμα μία υπερπολυτελή βίλα στις ακτές της Μεσογείου της Γαλλίας, που κάποτε ανήκε σε Βρετανούς βασιλικούς κι αξίζει 100 εκατομμύρια ευρώ. Στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας βρίσκεται ακόμα ένα εντυπωσιακό οίκημα, αξίας 2,5 εκατομμυρίων λιρών, ενώ στο Τελ Αβίβ είναι ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αξίας 17 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Ρώσος ολιγάρχης έχει ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ γιοτ του κόσμου, το Solaris των 140 μέτρων, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 36 επισκέπτες κι έχει αξία 600 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμπράμοβιτς έχει επίσης συνδεθεί με ένα παλαιότερο, ακόμη μεγαλύτερο γιοτ, το Eclipse των 162 μέτρων.

Δεν χρειάζεται να γίνει λόγος για τα ελικόπτερα και τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα που έχει. Και το μέτρημα…. συνεχίζεται.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις