Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Στο ΣΕΦ διεξήχθη κάτι παραπάνω από ένας αγώνας

Στο ΣΕΦ διεξήχθη κάτι παραπάνω από ένας αγώνας

Η bwin και ο Ολυμπιακός στέκονται για μια ακόμα πλευρά στο πλευρό της κοινωνίας, με μια σειρά από πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του ιατρικού προσωπικού και των ευπαθών ομάδων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Το διάσημο μότο της Μπαρτσελόνα, αυτό που την έκανε γνωστή στα πέρατα του κόσμου, είναι το «κάτι παραπάνω από μια ομάδα». Το βράδυ της Δευτέρας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η bwin και ο Ολυμπιακός ένωσαν τις δυνάμεις τους, καταφέρνοντας να μετατρέψουν ένα απλό φιλικό σε κάτι παραπάνω από ένα ματς. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς ο δικός τους αγώνας για έμπρακτη υποστήριξη στην κοινωνία συνεχίζεται και θα έχει αρκετούς ακόμα σταθμούς.

Έχοντας στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου, καθώς και την υποστήριξη του Ε.Σ.Υ, αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, η bwin και η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχωρούν στην υλοποίηση μιας σειράς από πρωτοβουλιών ενάντια στον COVID-19. Το πρώτο «Mondays Games against COVID» που διεξήχθη στο ΣΕΦ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Κολοσσό Ρόδου, εγκαινίασε τις δράσεις αυτές, καθώς στο πλαίσιο της αναμέτρησης ανακοινώθηκε μια σειρά από πρωτοβουλίες!

Η bwin και η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησαν στην ενίσχυση του έργου των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», προσφέροντας φορητό αναπνευστήρα βαρέως τύπου για την μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας των ενηλίκων και παίδων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου, με τους οποίους η bwin έχει διαχρονική συνεργασία. Παράλληλα, ενίσχυσαν και το «Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας», προσφέροντας 10.000 μάσκες, ενώ η κίνησή τους αγκάλιασε και το νησί των φιλοξενούμενων, καθώς προσφέρθηκαν 10.000 γάντια για το Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Όραμα της bwin όμως είναι η υποστήριξη των ανθρώπων και των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Έτσι, οι πρωτοβουλίες δεν μπορούσαν να μην συμπεριλάβουν τους ανθρώπους αυτούς. Η μικτή… ομάδα του κορυφαίου στοιχηματικού brand και της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ προχώρησε στην υποστήριξη πλήθους ηλικιωμένων και μοναχικών ανθρώπων σε πολλά σημεία της Αττικής, οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά από τον κορωνοϊό, παραδίδοντάς τους χριστουγεννιάτικα κουτιά αλληλεγγύης. Τα δώρα περιλάμβαναν είδη πρώτης ανάγκης, υγειονομικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας και λόγω των ημερών τα παραδοσιακά γλυκά και το απαραίτητο γούρι του νέου έτους. Και αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου.

Εκ μέρους της bwin η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, τόνισε: «Πιστοί στη στρατηγική κοινωνικής ευθύνης της bwin, εγκαινιάζουμε με τον Ολυμπιακό μία σειρά φιλικών αγώνων με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, υποστηρίζοντας για ακόμη μία φορά έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από τον COVID. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε  με κάθε τρόπο. Όχι μόνο γιατί είναι μέρος της Παγκόσμιας Στρατηγικής και του Οράματός της bwin αλλά γιατί σαν άνθρωποι πρέπει να στηρίζουμε άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Νίκος Λεπενιώτης, δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο του προγράμματος Monday Game night against COVID, η bwin είναι δίπλα μας και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Μας ενώνουν οι ίδιες αρχές και αξίες καθώς και η αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα τώρα που λόγω της πανδημίας, οι ανάγκες τόσο του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι μεγάλες. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε από κοινού, προσφέροντας βοήθεια όπου είναι απαραίτητη και μέσα από τις δράσεις μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δυναμική πλατφόρμα αλληλεγγύης από την οποία κανείς δεν πρέπει να περισσεύει!»

Η bwin και η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία για έμπρακτη κοινωνική ευθύνη και προσφορά, γεγονός που έχει αποδεχθεί δεκάδες φορές τα τρία χρόνια της συνεργασίας τους και αποδεικνύουν στην πράξη το πώς η συνεισφορά στην κοινωνία μπορεί να κάνει τη διαφορά…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις