Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς! “Λύγισε” Γκαρίν κι ετοιμάζεται για Ρούμπλεφ

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς! “Λύγισε” Γκαρίν κι ετοιμάζεται για Ρούμπλεφ

Την πρόκριση του στον τελικό European Open, που διεξάγεται στο Αμβούργο, προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε τρία σετ και περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά για να επικρατήσει με 2-1 του Κριστιάν Γκαρίν.

Ο Τσιτσιπάς τα βρήκε… σκούρα απέναντι στον μαχητικό Χιλιανό, αλλά τον “λύγισε” με 7-5, 3-6, 6-4 και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν τίτλο σε τουρνουά ATP 500 (μέχρι τώρα έχει παίξει τέσσερις τελικούς, δύο φορές στο Ντουμπάι, μία στη Βαρκελόνη και μία στο Πεκίνο, και τους έχει χάσει όλους).

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στον αυριανό (27/9) τελικό θα είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ (νο 14 στον κόσμο), ο οποίος στον πρώτο ημιτελικό επικράτησε σχετικά εύκολα του Νορβηγού Κάσπερ Ρούουντ με 6-4, 6-2.

Ο 23χρονος Ρώσος είχε κατακτήσει δύο τίτλους στο ξεκίνημα της σεζόν (σε Αδελαϊδα και Ντόχα), πριν διακοπούν οι αγώνες λόγω της πανδημίας, ενώ πέρυσι είχε αποκλείσει τον Έλληνα τενίστα στον 1ο γύρο του US Open.

Αντιθέτως, ο Τσιτσιπάς τον είχε νικήσει στον ημιτελικό του Next Gen ATP Finals το 2018, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο αγώνας:

Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να κάνει πρώτος break και να προηγηθεί με 5-2. Όλα έδειχναν πως ο Έλληνας τενίστας θα έφτανε άνετα στην κατάκτηση του σετ, ωστόσο ο Γκαρίν, ο οποίος ειδικεύεται στις χωμάτινες επιφάνειες, έκανε break και ισοφάρισε σε 5-5.

Στα δύσκολα, ο Στέφανος ήταν ψύχραιμος. Κράτησε το σερβίς του και με νέο break πήρε το πρώτο σετ (7-5).

Στο δεύτερο σετ, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Τσιτσιπάς άρχισε να κάνει λάθη, ο Γκαρίν ανέβασε στροφές και “καθάρισε” εύκολα (6-3) το σετ, κάνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε αρκετά λάθη, ενώ ο Χιλιανός ανέβασε την απόδοσή του, προηγήθηκε 4-2 και έκλεισε το σετ με δεύτερο break (6-3). Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο σετ στο Αμβούργο για τον Τσιτσιπά.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε δύο συνεχόμενα double fault του Γκαρίν, «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του στο 5ο γκέιμ, υπερασπίστηκε το σερβίς του και έφτασε στο 6-4 και τη νίκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις