Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Super Bowl 2017: Η Lady Gaga… στο προσκήνιο! Αναμένεται αντίδραση κατά Τραμπ

Super Bowl 2017: Η Lady Gaga… στο προσκήνιο! Αναμένεται αντίδραση κατά Τραμπ

Το 51ο Super Bowl, το μεγάλο φινάλε του πρωταθλήματος αμερικάνικου ποδοσφαίρου είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς. Δεν είναι μόνο ή περισσότερο σημαντικό, για το ποιος θα είναι τελικά ο πρωταθλητής, αλλά πιο πολύ για όλα εκείνα που περιστρέφονται γύρω του.

Στο NRG Stadium στο Χιούστον (Τέξας), οι Πάτριοτς και οι Φάλκονς, θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Στις 18:30 τοπική ώρα της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας 01:30 ώρα Ελλαδας), θα είναι η στιγμή που η οβάλ μπάλα θα ριχθεί στον ουρανό, σε μια συνάντηση που έχει κάνει χώρο για την οικονομία και την πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 15,5 δισ. δολάρια, έχουν ως σημείο αναφοράς το κορυφαίο γεγονός, κάτι που είχε να συμβεί από το 2010, όπως έκανε γνωστό η διεύθυνη λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ. Στο Χιούστον επίσης εδώ και ημέρες γίνονται διαδηλώσεις, όπως σε όλη την Αμερική, για τον Ντόναλντ Τραμπ και οι διοργανωτές έχουν ανεβάσει το επίπεδο ασφαλείας του τελικού, για την αποφυγή επεισοδίων σε εθνικό δίκτυο, σε συνδυασμό πάντα με το γεγονός ότι ο τελικός αποτελεί πάντοτε υποψήφιο στόχο για τρομοκρατική επίθεση.

Οι δύο φιναλίστ, ομάδες του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL), Φάλκονς και Πάτριοτς κατέκτησαν την πρόκριση στον τελικό μετά τις άνετες νίκες επί των Πάκερς και Στίλερς αντίστοιχα. Είναι η έβδομη συμμετοχή σε Superbowl για τους Πάτριοτς και ευκαιρία για τον 5ο τους τίτλο, ενώ οι Φάλκονς θα δώσουν το παρών σε Superbowl για 2η φορά στην ιστορία τους θα διεκδικήσουν το παρθενικό τους τρόπαιο.

Χωρίς καμία αμφιβολία είναι μία συνάντηση ανάμεσα στον Δαυίβ και τον Γολιάθ, με τους Πάτριοτς να προβάλουν ως το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο. Ένα τρόπαιο, που αποτελεί από τα πιο όμορφα βραβεία στον κόσμο του αθλητισμού. Σχεδιασμένο από το θρυλικό κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co, είναι κατασκευασμένο από ασήμι και ζυγίζει περίπου τέσσερα κιλά.

Θα είναι ο τελικός με το πιο ακριβό εισιτήριο. Το φθηνότερο κοστίζει 3.000 ευρώ, υπάρχουν με 3.500, που συμπεριλαμβάνουν δωρεάν ποτά και φαγητό, κάποια ιδιαίτερα φτάνουν 22.000 ευρώ η 150.000 ευρώ, σε σουίτα.
Το σόου θα είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι, καθώς θα υπάρχει μόνον η Λέιντι Γκάγκα επί σκηνής, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, όπου συνυπήρχαν αρκετοί τοπ καλλιτέχνες. Πέρυσι η Αμερικανίδα σταρ της ποπ, είχε ερμηνεύσει τον Αμερικανικό εθνικό ύμνο στην έναρξη του αγώνα. Για την συμμετοχή της στον τελικό θα εισπράξει 10 εκατ ευρώ, το υψηλότερο ποσό στην ιστορία.

Το Χιούστον διοργανώνει για τρίτη φορά στην ιστορία του το Super Bowl -μετά το 1974 και το 2004- ένα γεγονός για το οποίο η πόλη έχει δαπανήσει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, αλλά θα έχει κέρδη ύψους 500 εκατομμυρίων.
Είναι η αφορμή για τις πιο ακριβές διαφημίσεις στην ιστορία, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος διαφήμισης 30 δευτερολέπτων φτάνει τα 5 εκατομμύρια δολλάρια.

Ενας τελικός που η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, προσδίδει έντονη πολιτική χροιά. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι στο προσκήνιο. Κυρίως εξαιτίας της Λέιντι Γκάγκα. Η τραγουδίστρια υπήρξε μία από τις πιο αντίθετες φωνές στον Τραμπ κατά τους τελευταίους μήνες, οπότε δεν θα ήταν έκπληξη αν ξεκινήσει με ένα μήνυμα εναντίον του.
Είναι τέλος η ημέρα του γρήγορου φαγητού. Είναι ένα από τα γεγονότα που προκαλούν αυξημένη κατανάλωση γρήγορου φαγητού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μελέτες εκτιμούν ότι το 80% των θεατών θα παραγγείλει στο σπίτι, το 8% αγοράζουν προιόντα από τον υπολογιστή και το 7% θα αγοράσει μια νέα τηλεόραση.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε