Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Superleague – NOVA: Οι 12 “μικρομεσαίοι” προς το Big-4: “Βάλτε πλάτη”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Την ώρα που οι 4 “μεγάλοι” φαίνονται να τα βρίσκουν με τη NOVA, οι μικροί δείχνουν να… κλωτσάνε.
– Οι 12 “μικρομεσαίοι” του πρωταθλήματος ζήτησαν από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να βάλουν “πλάτη”
– Πρότειναν να “σηκώσουν” τη μείωση στα τηλεοπτικά έσοδα – Διακόπηκε και θα συνεχιστεί το μεσημέρι της Παρασκευής το Δ. Σ. της Superleague
– “Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά” είπε στις δηλώσεις του ο κ. Σπανός, για το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας – Ποια η στάση της NOVA

Παρά το θετικό κλίμα που φαίνεται να υπάρχει από την πλευρά των 4ων “μεγάλων” της Superleague, ούτε την Τετάρτη (19/07) υπήρξε κάποια συμφωνία μεταξύ των ομάδων της Λίγκας και της NOVA, για τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος.

Το Δ.Σ. της Τετάρτης διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, με τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι, μετά και τις επαφές που είχαν τα τελευταία 24ωρα.

Η όποια αντίδραση έρχεται από την πλευρά των 12 “μικρομεσαίων” ομάδων της Superleague, οι οποίες επηρεάζονται κατά μεγάλο βαθμό από τις μειώσεις που συζητούνται να υπάρξουν στα τηλεοπτικά και που έχουν καταθέσει τη δική τους πρόταση.

Όπως έγινε γνωστό από τον Γιώργο Σπανό -κατά την αποχώρηση του από το συμβούλιο της Λίγκας- οι 4 “μεγάλοι” θα πρέπει να δείξουν κατανόηση και να βάλουν “πλάτη” στο θέμα της μείωσης, έτσι ώστε να πέσει λιγότερο βάρος στις “μικρομεσαίες” ομάδες. Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχει αντίδραση στο θέμα της μείωσης των ομάδων.

Η NOVA από την πλευρά της φαίνεται να μην κάνει πίσω στο θέμα της μείωσης του συμβολαίου την τηλεοπτικών (18%), αλλά πλέον εμφανίζεται διαλλακτική σε άλλα ζητήματα. Ένα από αυτά, το να δοθεί στις ομάδες ένα μέρος από τις ρήτρες που είχε παρακρατήσει από πέρυσι, αλλά και το αίτημα των “μεγάλων” να μπορεί η Superleague να διαπραγματευτεί με άλλον πάροχο έξι μήνες πριν τη λήξη της σύμβασης.

“Είχαμε πολλές διαπραγματεύσεις με τη NOVA. Μετά από πολλές προτάσεις και από μακρύ διάλογο που είχαμε όλες οι ομάδες, καταλήξαμε να διακόψουμε στο σημερινό ΔΣ μέχρι την Παρασκευή. Έχουμε καταλήξει σε μια μορφή πρότασης που έχουμε υποβάλλει προς τις μεγάλες ομάδες, αλλά δεν ήταν δυνατόν να πάρουμε σήμερα απάντηση. Θεωρώ ότι είναι μια πρόταση εφικτή για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που μας ταλανίζει τόσο καιρό”. 

Για το περιεχόμενο της πρότασης: “Δεσμεύομαι να μην μπω σε λεπτομέρειες, αλλά στην ουσία έχουμε ζητήσει την κατανόηση των μεγάλων ομάδα που έχουν τη μεγάλη μερίδα των εσόδων, ώστε να βάλουν πλάτη και να μην πέφτουν όλα τα βάρη στους μικρούς”. 

Για το αν οι μεγάλοι τα βρήκαν με τη NOVA: “Κατ’ αρχάς δεν μπορούσαν να έρθουν σε συμφωνία. Τους είχαμε εξουσιοδοτήσει να μιλήσουν και να βρουν την τελική πρόταση. Ήρθε μια πρόταση από τη NOVA και την εξετάζουμε, ώστε να την υλοποιήσουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος”.

Όσον αφορά το θέμα της μείωσης των ομάδων: “Οι “12” είναι κατά της μείωσης του αριθμού των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλά αυτά θα συζητηθούν πιο διεξοδικά την Παρασκευή. Οι εκπρόσωποι των “4” ζήτησαν τη μείωση των ομάδων στο Διοικητικό Συμβούλιο, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, το θέμα θα συζητηθεί ξανά την Παρασκευή”

Τέλος, αναφερόμενος για το πρωτάθλημα και για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο της αναβολής, ο κ. Σπανός ξεκαθάρισε: “Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε