Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Superleague: Παράταση στην αγωνία! Δεν βρέθηκε λύση στα τηλεοπτικά

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ούτε στη σημερινή (28/7) συνεδρίαση της Superleague βρέθηκε λύση στο “καυτό” ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της λίγκας να αναβληθούν και πάλι για την Πέμπτη 3 Αυγούστου. Για την ερχόμενη Πέμπτη μετατέθηκε και η υπογραφή της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

“Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 θα συνεχιστούν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουλίου 2017 στα γραφεία της Super League, σε ώρες που θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών”, αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Η NOVA και η ΕΡΤ διαφωνούν στα παιχνίδια που θα μεταδίδονται από τη δεύτερη. Όπως είναι φυσικό, τα δύο κανάλια θέλουν να έχουν τα πιο εμπορικά παιχνίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρατική τηλεόραση θέλει ένα παιχνίδι “μεγάλης” ομάδας κάθε αγωνιστική, γεγονός που βρίσκει αντίθετο το συνδρομητικό κανάλι.

Την επόμενη Πέμπτη θα είναι το οριστικό deadline για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Ξάνθη, στο πιθανό σενάριο του να μη βρεθεί λύση που θα αυξήσει τα έσοδα του συνεταιρισμού, κατέθεσε μια πρόταση που αφορά θεωρητικά την προσφορά της NOVA που δεν έχει κατατεθεί γραπτώς, αλλά έχει γίνει προφορικά για 30 εκατ. ευρώ. Η πρόταση αυτή της Ξάνθης συνοψίζεται στα εξής:

Κεντρική χορηγία η Λίγκα δεν είχε τα δυο τελευταία χρόνια. Η Ξάνθη λοιπόν έκανε μια πάσα στους μεγάλους λέγοντας: Κύριοι, δυο χρόνια δεν είχατε κεντρική χορηγία. Τώρα που υπάρχει αυτό το έξτρα έσοδο, δώστε το στους μικρούς. Δεν το είχατε, δεν θα το έχετε. Επίσης, με την αποχώρηση του ΠΑΟΚ, υπάρχει ένα ποσοστό 11%. Απ’ αυτό το 80% το παίρνουν οι μεγάλες ομάδες. Πρόταση της Ξάνθης είναι να δοθεί κι αυτό στους μικρούς. Τουλάχιστον κάντε αυτό. Περιμένουμε λοιπόν απάντηση σε αυτό. Αυτή τη φορά, αν το πάρουν επάνω τους οι ιδιοκτήτες των μεγάλων, θα διαγραφεί ένα αύριο για το ποδόσφαιρο”, δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος.

“Γνωρίζετε όλοι ότι τις τελευταίες ημέρες γίνονται κάποιες διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στο τηλεοπτικό θέμα που μας απασχολεί. Ο εκπρόσωπος των τεσσάρων μεγάλων, ο κύριος Παναγόπουλος, μας ζήτησε αναβολή γιατί οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Έτσι αποφασίσαμε να βρεθούμε ξανά την Πέμπτη στο τελικό συμβούλιο. Δεν θα υπάρξει άλλο συμβούλιο, εκεί θα πάρουμε την τελική απόφαση.

Υπάρχουν επαφές, οι οποίες είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σαν συνεταιρισμός εκεί που θέλουμε. Δεν θα υπάρξει καμία καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης. Υπάρχει σεβασμός και προσήλωση στην υπάρχουσα σύμβαση. Φημολογείται, επίσης, ότι υπάρχει και κάποιος ακόμη ενδιαφερόμενος που θέλει να εμπλακεί”, τόνισε ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε