Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συγκλονιστικός Μπεναλουάν: Δημιούργησε «κύμα» αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

Συγκλονιστικός Μπεναλουάν: Δημιούργησε «κύμα» αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη
ΦΩΤΟ Intime

Ο Γιοχάν Μπεναλουάν του Άρη έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα “κύμα” αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη για τη στήριξη των αστέγων της πόλης, το οποίο και μεγαλώνει διαρκώς.

Ο ποδοσφαιριστής των “κιτρίνων” είχε αγοράσει και προσφέρει φαγητό σε ανθρώπους που είδε να κοιμούνται στο δρόμο και το γεγονός πήρε διαστάσεις μέσα από τα social media. Πολλοί φίλοι του Άρη -και όχι μόνο- του έστειλαν μήνυμα για να συνδράμουν ως εθελοντές και πλέον έχει μαζευτεί μία ολόκληρη ομάδα για αντίστοιχες δράσεις.

Πρόσφατα μάλιστα, ένα εστιατόριο στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης, η «Φαγανή Πεθερά» διέθεσε στον Μπεναλουάν πάνω από 50 μερίδες φαγητό για τη σίτιση των αστέγων και ο ιδιοκτήτης του, Πέτρος Πετρίδης μίλησε στο Metropolis 95,5 για το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Ήρθα σε επαφή με τον Μπεναλουάν μετά το ματς με τον Βόλο, του είπα πως το κατάστημά μου είναι διαθέσιμο σε ό,τι χρειαστεί. Εμείς βοηθάμε εδώ και εδώ στην περιοχή, με τα φαγητά που μας μένουν και αντί να πεταχτούν τα δίνουμε σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Το είχα μάθει πριν το ματς, μίλησα μαζί του μετά το ματς με τον Βόλο και χθες ο Μπεναλουάν ήρθε από το μαγαζί μου για να μιλήσουμε και να συνεννοηθούμε. Εγώ θα του δώσω γεύματα για 50-55 ανθρώπους. Μου είπε ο Μπεναλουάν πως είχε μιλήσει με πάνω από 60-70 άτομα μετά την πρώτη φορά που το έκανε. Μου μίλησε πως το έκανε και στο Λονδίνο αλλά εκεί υπάρχει εκμετάλλευση, στη Θεσσαλονίκη είναι πιο εύκολο και διαχειρίσιμο. O Μπεναλουάν έχει μεγαλώσει διαφορετικά και είναι πολύ ανοιχτός, ήρθε στο μαγαζί μου και ήταν πρόσχαρος με όλους. Ο Γιόχαν έχει τη δύναμη να βοηθήσει, έχει την προβολή και του αρέσει να βοηθάει πολύ. Είναι σημαντικό αυτό στην κοινωνία μας. Εμείς με τα παιδιά του μαγαζιού είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Benalouane (@benalouaneyohan)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις