Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συγκλονίζει αθλήτρια του Καναδά: «Πρέπει να διαλέξω το παιδί μου ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Συγκλονίζει αθλήτρια του Καναδά: «Πρέπει να διαλέξω το παιδί μου ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες»
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα πραγματοποιηθούν φέτος κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό, με τους 10.000 αθλητές που θα συμμετάσχουν να βρίσκονται σε “φούσκα” και να μην επιτρέπεται να έχουν κανένα δικό τους άνθρωπο δίπλα τους.

Αυτό ισχύει μάλιστα ακόμη και για τα παιδιά τους, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση για αθλήτριες, όπως η Κιμ Γκάουτσερ. Η μπασκετμπολίστρια του Καναδά θα πρέπει να αφήσει το μωρό της μακριά για περίπου 28 ημέρες, με αποτέλεσμα να καλείται να διαλέξει το… θηλασμό του ή τους Ολυμπιακού Αγώνες. Η ίδια ανέδειξε την κατάσταση με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στα social media.

Οι δηλώσεις της Γκάουτσερ

«Γεια σας είμαι η Κιμ και αυτή η Σόφι. Το μόνο που ήθελα ποτέ ήταν να εκπροσωπήσω τον Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρυσι εγώ και οι συμπαίκτριές μου προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά αυτή την στιγμή μου ζητάνε να διαλέξω ανάμεσα στο να είμαι μητέρα που θηλάζει ή αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν μπορώ να τα έχω και τα δύο επειδή από το Τόκιο έχουν πει ότι απαγορεύονται οι οικογένειες και οι φίλοι, χωρίς καμία εξαίρεση. Θα βρεθούν στο Τόκιο δημοσιογράφοι και αθλητές από όλο τον κόσμο, θα υπάρχουν Ιάπωνες φίλαθλοι στα γήπεδα, στα οποία θα υπάρχει 50% χωρητικότητα, αλλά εγώ δεν θα έχω πρόσβαση στην κόρη μου. Η ομάδα θα λείψει για 28 ημέρες.

Υπάρχει κόσμος που μου είπε να φυλάξω γάλα για αυτόν τον καιρό, αλλά δεν έχω αρκετό γάλα για να προπονηθώ ως αθλήτρια υψηλού επιπέδου, να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση, να την ταΐζω και παράλληλα να αποθηκεύσω γάλα για 28 ημέρες. Έχουμε εξετάσει το ενδεχόμενο να βρούμε τρόπο να στέλνουμε γάλα, αλλά συναντήσαμε κάποιες επιπλοκές, ακόμα εξερευνούμε αυτή την επιλογή, αλλά δεν θα είναι εύκολο.

Έχουμε δοκιμάσει όλους τους δρόμους. Έχουμε υποβάλει ενστάσεις, όλοι λένε ότι θα μας βοηθήσουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Χρειάζομαι την βοήθεια του ίντερνετ. Αν κάποιος ξέρει κάποιον, οτιδήποτε, ας δούμε αν μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Είναι 2021, ας κάνουμε το να εργάζεται μια γυναίκα φυσιολογικό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις