Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Συγχαρητήρια επιστολή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρου προς Γιάννη Αντετοκούνμπο και Εμμανουήλ Καραλή

Συγχαρητήρια επιστολή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρου προς Γιάννη Αντετοκούνμπο και Εμμανουήλ Καραλή

Συγκινητικά λόγια από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο, στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Εμμανουήλ Καραλή.

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος έδωσε τα συγχαρητήριά του σε Γιάννη Αντετοκούνμπο και Εμμανουήλ Καραλή, με αφορμή τις τελευταίες τους επιτυχίες στο χώρο του αθλητισμού.

Θυμίζουμε ότι ο “Greek freak” κατέκτησε το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής του στίβου στο επί κοντώ κατέλαβε την 4η θέση στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Είμαστε και εμείς περήφανοι για σας, γιατί στην καρδιά σας χτυπά ο δυνατός παλμός της καρδιάς του λιονταριού της Αφρικής, αλλά και ο παλμός των αθλητών της Αρχαίας Ελλάδας και των εμπνευστών των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων. Είστε οι κατεξοχήν πρεσβευτές του “ευ αγωνίζεσθαι” και του αθλητικού ιδεώδους».

«Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής προσπαθεί μέσα από τις ποικιλόμορφες δραστηριότητές του, ιδιαίτερα στις αθλητικές ακαδημίες του, να μεταδώσει το ίδιο πνεύμα σε όλα τα παιδιά της Αφρικής», επισημαίνει ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

«Σας ευλογώ και σας χαιρετώ από την Καθέδρα του Αγίου Μάρκου και σας εύχομαι ο Θεός να σας ευλογεί, να σας προστατεύει και να σας χαρίζει πάντοτε επιτυχίες και όλοι μαζί ευχόμαστε “Citius, Altius, Fortius” (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά), όπως είπε ο Πιέρ ντε Κουμπερντέν», καταλήγει ο πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις