Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο αποκάλυψε όσα οδήγησαν στην ιστορική απόσυρση των Μπακς (video)

Συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο αποκάλυψε όσα οδήγησαν στην ιστορική απόσυρση των Μπακς (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν μία ιστορική απόφαση κατά τη διάρκεια των play off του NBA, καθώς αποσύρθηκαν από αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζικ, ως ένα μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Μετά από ακόμη μία δολοφονία αφροαμερικανού, οι Μπακς του Αντετοκούνμπο δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες κι ο Κάιλ Κόρβερ αποκάλυψε την κατάσταση στα αποδυτήρια, λίγη ώρα πριν από το ιστορικό συμβάν.

Οι δηλώσεις του Κόρβερ

«Καθόμουν στην καρέκλα μου και έκλαιγα και κοιτάω την φανέλα μου που έλεγε black lives matter και λέω τι κάνουμε… Ο Τζορτζ Χιλ αποφάσισε ότι δεν θα παίξει, όπως και ο Στέρλινγκ Μπράουν, που έχει την δικιά του υπόθεση ακόμα ανοιχτή, είπε και εγώ είμαι μαζί του. Είπε εσείς παιδιά δεν χρειάζεται να το κάνετε, εμείς θα μείνουμε εκτός απόψε. Και όλοι καθίσαμε και είπαμε είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε μαζί. Έμεναν μόλις 13 λεπτά για το παιχνίδι.

Απλά καθίσαμε εκεί να περάσει ο χρόνος… Είχαμε μια κουβέντα για το πως δεν γίνεται να μην παίξουμε αυτό το παιχνίδι και απλά να επιστρέψουμε στα δωμάτια μας να παίξουμε χαρτιά ή βίντεο games. Τι θα κάνουμε; Ήμασταν στα αποδυτήρια και μιλήσαμε με τον κυβερνήτη.

Μιλήσαμε με την οικογένεια του Μπλέικ, γυρνούσαμε το τηλέφωνο να ακούσουμε όλοι, εκείνες οι στιγμές… ακούσαμε ότι άλλες ομάδες δεν θα έπαιζαν, πιθανότατα κάποιοι νευρίασαν μαζί μας και εκείνη την στιγμή που ακούγαμε την οικογένεια του, απλά κλάψαμε. Δεν ξέραμε τι θα φέρει το μέλλον ή τι ακριβώς κάναμε, αλλά ξέραμε ότι κάναμε το σωστό. Αυτό είναι το σωστό. Ήταν μια εκπληκτική στιγμή, το να βλέπουμε όλες τις ομάδες να κάνουν το ίδιο… ήταν δυνατό».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις