Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα ζητούμενα για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League

Τα ζητούμενα για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League
Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην επόμενη φάση του Conference League, την ώρα που ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League και θα προσπαθήσουν να “περάσουν” στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Οι ήττες που είχαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κατά την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League έφερε τον αποκλεισμό των τριών ομάδων από τη διοργάνωση. Οι τρεις ελληνικές ομάδες, όμως, έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στα νοκ-άουτ του Conference League, εάν καταλάβουν την 3η θέση στους ομίλους τους.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0 από τη Μπράιτον στην OPAP Arena, αλλά είδε την διαφορά της στον 2ο όμιλο να διατηρείται από τον ουραγό Άγιαξ στο +2, μετά την ήττα των Ολλανδών στην έδρα της Μαρσέιγ με 4-3. Στο φινάλε της φάσης των ομίλων, η Ένωση παίζει στην έδρα του “Αίαντα” και σε περίπτωση που δεν ηττηθεί, θα “μεταπηδήσει” στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-2 στην έδρα της Βιγιαρεάλ και πλέον έχει μπροστά του έναν “τελικό” με την Μακάμπι Χάιφα στις 14 Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο, για να “σφραγίσει” την 3η θέση και την παρουσία τους στα playoff του Conference League.

Να αναφέρουμε πως το “τριφύλλι” θα ξέρει στις 06/12 (έπειτα από το Βιγιαρεάλ-Μακάμπι Χάιφα) αν θα θέλει νίκη ή ισοπαλία στη Λεωφόρο με τους Ισραηλινούς (το πρώτο ματς των δυο ομάδων είχε έρθει 0-0). Αυτή τη στιγμή, οι “πράσινοι” έχουν 4 βαθμούς και οι ουραγοί του 6ου ομίλου μόνο 1.

Τέλος, για να ολοκληρωθεί ένα… Greek Conference League, θα πρέπει και ο Ολυμπιακός των 4 βαθμών στον 1ο όμιλο να μην ηττηθεί στο Φάληρο από την Μπάτσκα Τόπολα (1 βαθμός).

Κριτήρια ισοβαθμίας

1) Μεταξύ τους ματς (Βαθμοί, Διαφορά γκολ, Καλύτερη επίθεση)

2) Συνολικά ματς (Διαφορά γκολ, Καλύτερη επίθεση, Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση)

3) Περισσότερες νίκες

4) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες

5) Βαθμοί ποινής.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις