Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ταρνατώρος: «Εγώ έκλεινα στο δωμάτιο τον Γκάλη με τον Γιαννάκη και τα βρίσκαμε»

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον ANT1 προκάλεσε κάποιες συζητήσεις στη Θεσσαλονίκη, αφού αναφέρθηκε σε θέματα προ 30 ετών, αλλά επειδή ανέφερε για το δικό του ρόλο στην ομάδα και εκείνο του Γκάλη, ο FOCUS 103,6 FM ζήτησε τη γνώμη του Φάνη Ταρνατώρου, του τότε έφορου της ομάδας μπάσκετ.

Ο κ. Ταρνατώρος ήταν απόλυτος: “Ο Γιαννάκης είχε ένα παράπονο από την προβολή που γινόταν στον Γκάλη σε σχέση με αυτόν, κυρίως από τις εφημερίδες. έδινε 10 ασίστ, ο Γκάλης έβαζε 20 πόντους, αλλά την επόμενη μέρα οι εφημερίδες έγραφαν για τον “σούπερ Γκάλη”. Αυτά τα έλεγε και παραπονιόταν, όχι όμως μέσα στην ομάδα. Εγώ μιλούσα και με τους δυο, όταν έβλεπα ότι υπάρχει κάποιο θέμα και οδεύουμε για έκρηξη ή για φούντωμα, τότε τους έπαιρνα στο δωμάτιο, μπαίναμε στα αποδυτήρια οι τρεις μας και εκεί τελείωναν όλα. έλεγε ο Γιαννάκης τα δικά του, ο Γκάλης τα δικά του και βγαίναμε αγκαλιασμένοι, ξεφούσκωνε όλο το θέμα, έτσι σβήναμε τη φωτιά πριν ακόμη ανάψει. αυτό πρέπει να κάνει μια διοίκηση εάν θέλει να είναι σωστή και να κρατά ισορροπίες”.

Για την προσφορά του Γιαννάκη: “Ο καθένας στην ομάδα είχε το ρόλο του και το έκανε σωστά, ο Γιαννάκης για την άμυνα και ο Γκάλης για τους πόντους. Ο Γκάλης έπαιρνε τη μπάλα όταν έκαιγε και το έβαζε, αυτός ήταν ο ρόλος του, όχι μόνο για τα εύκολα. Άρα, ο καθένας το έκανε όσο μπορούσε καλύτερα. ‘Ηταν πρώτοι στην προπόνηση και έφευγαν τελευταίοι, επομένως δεν μπορούσε να μιλήσει άλλος παίκτης και όλοι ακολουθούσαν τις εντολές του προπονητή. Γι αυτό ήμασταν ομαδάρα, που σάρωνε”.

Εάν ήταν σωστό να επιλεγεί ο Γιαννάκης αντί του Γκάλη, στο τέλος: “Καθαρά για οικονομικούς λόγους, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, γιατί δεν είχαμε τα λεφτά εκείνη τη στιγμή να τους κρατήσουμε και τους δυο. Ο Γκάλης ήταν ελεύθερος, ο Γιαννάκης είχε συμβόλαιο, άρα θα έπρεπε αν μείνει αυτός που είχε συμβόλαιο. Βέβαια, συνέβησαν δυο πράγματα, εάν ξέραμε ότι ο Γιαννάκης θα κάνει καταγγελία σε βάρος του Άρη για τα λεφτά του μετά από 10 μήνες, θα σου έλεγα ότι καλύτερα να έμενε ο Γκάλης, αλλά ο Γκάλης πήρε το πολύ καλό εφάπαξ του από τον Παναθηναϊκό. Πήρε εξωγήινα λεφτά από τον παύλο Γιαννακόπουλο, τρεις φορές επάνω από όσα έπαιρνε στον Άρη και κάτι μπόνους, κάτι έξτρα για πόντους, ήταν συμβόλαιο επιπέδου ΝΒΑ αυτό που του έδωσε. Για να καταλάβεις εάν σήμερα ο Γκάλης θα έπαιρνε 1 εκ. δολάρια το χρόνο από τον Άρη, ο Γιαννακόπουλος του έδωσε τότε πάνω από 3 εκ. δολάρια της τότε εποχής. Τρελά λεφτά πήρε ο Γκάλης και έκανε την καλή του στον Παναθηναϊκό, αν και στον Άρη δεν έπαιρνε λίγα. Αυτοί οι δυο με τον προπονητή φυσικά και τη διοίκηση έφτιαξαν την αυτοκρατορία, η οποία σήμερα κατέρρευσε, δυστυχώς…”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις