Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τελετή λήξης Παραολυμπιακών 2016: Αυλαία στη μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας! [pics, vid]

ΦΩΤΟ facebook.com/paralympics
ΦΩΤΟ facebook.com/paralympics

Με ένα φαντασμαγορικό σόου έπεσε η αυλαία των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο στο Στάδιο Μαρακανά. Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης ήταν ο παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης. Οι επόμενοι Παραολυμπιακοί θα διεξαχθούν το 2020 στο Τόκιο.

Δεν είναι μυστικό ότι Βραζιλία ξέρει πώς να κάνει ένα πάρτυ. Αλλά τις τελευταίες 11 ημέρες το Ρίο ντε Τζανέιρο έδειξε επίσης ότι μπόρεσε να φιλοξενήσει με επιτυχία τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, προκαλώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους.

Κατά την τελετή λήξης, τα ξημερώματα της Δευτέρας στο στάδιο Maracana, οι διοργανωτές, σε μία απίστευτη γιορτή μουσικής, κατάφεραν να συνδιάσουν ροκ, ποπ, funk, bossa nova, και φυσικά σάμπα.

Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης ήταν ο παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης. Η επιλογή του Κωνσταντινίδη από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, έγινε βάσει των επιτυχιών του στη διοργάνωση του Ρίο, αφού ήταν πρώτος στη σφαίρα με παγκόσμιο ρεκόρ (το οποίο κατέρριψε συνολικά τρεις φορές) αλλά και δεύτερος στην κορίνα.

Οι Έλληνες αθλητές που βρέθηκαν στο Ρίο με τη στήριξη του Μέγα Χορηγού της ΟΠΑΠ θα επιστρέψουν στη χώρα μας με 13 μετάλλια στις αποσκευές τους.

“Η μεγάλη γιορτή της διοφορετικότητας,” όπως είχε υποσχεθεί ο εκτελεστικός παραγωγός των τελετών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Φλάβιο Μασάντο.

Ενας κιθαρίστας χωρίς χέρια, τυμπανιστές που δεν μπορούν να ακούσουν και χορευτές με σύνδρομο Down ήταν μεταξύ των εκτελεστών που ξεχώρισαν. Μία συναυλία με στιλ, με τους αθλητές καθισμένους στον αγωνιστικό χώρο , μαζί με τους φιλάθλους που παρακολούθησαν πάνω από 200 παγκόσμια ρεκόρ σε αυτούς Παραολυμπιακούς Αγώνες

Ένα δραματικό άνοιγμα με δέκα κωφούς τυμπανιστές, σε συνδιασμό με δέσμες φωτός διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων, που έδειχναν τις αλλαγές του ρυθμού. Το θέαμα του Τζόναθαν Μπαστός, να παίζει κιθάρα με τα δάχτυλα των ποδιών του, γέμισε συναισθήματα στο στάδιο. Με τις πωλήσεις των εισιτηρίων να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες φτάνοντας πάνω από δύο εκατομμύρια, τα βίντεο που έδειχναν τα highlights των Αγώνων πήραν τις πιο δυνατές επευφημίες.

Ο πρόεδρος της Διεθνής Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Σερ Φιλίπ Κράβεν, ανακοίνωσε ότι στον λαό του Ρίο και της Βραζιλίας απονέμεται το βραβείο της το «Παραολυμπιακής Τάξης», την υψηλότερη τιμή σε πρόσωπο ή ομάδα ανθρώπων, που μπορεί να δώσει το Παραολυμπιακό κίνημα. Η IPC επαίνεσε τους βραζιλιάνους για την ατμόσφαιρα στους Αγώνες. Αθηλές χόρεψαν μέσα στην βροχή στο Maracana.

Υπήρξε επίσης ενός λεπτού σιγής για τον 48χρονο Ιρανό ποδηλάτη Μπαχμάν Γκολμπαρνεζάντ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση, στη διάρκεια του αγώνα δρόμου της κατηγορίας C4-5.

Το Τόκιο πήρε τη σκυτάλη με μια μαγευτική τελετή παράδοσης-παραλαβής. Κατ ‘αρχάς, το μοντέλο Γκίμικο, χρησιμοποίησε το προσθετικό πόδι της για να «κλωτσήσει» μία ψηφιακή εικόνα, η ακρωτηριασμένη Κοίτσι ακολούθησε, με μοναδική απεικόνιση μπαλέτου, ενώ η Ακίρα Χιβάμα, με προβλήματα όρασης, έδειξε όπως φαντάστηκε την πόλη από το μυαλό της.

Το Τόκιο ετοιμάζεται για τους επόμενους Αγώνες, το Ρίο τους αποχαιρέτησε με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε