Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τελικός Champions League: Σήκωσε το έκτο η Μπάγερν – Ένας Γάλλος “σκότωσε” την Παρί (vid)

Τελικός Champions League: Σήκωσε το έκτο η Μπάγερν – Ένας Γάλλος “σκότωσε” την Παρί (vid)

Η Μπάγερν Μονάχου ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της. Με “χρυσό” σκόρερ τον Κομάν,  οι Βαυαροί επικράτησαν της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 στον πιο ιδιαίτερο τελικό της ιστορίας του Champions League και σήκωσαν την κούπα στο Ντα Λουζ της Πορτογαλίας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Μπάγερν Μονάχου, όπως και το 2013, έκανε το τρεμπλ, αφήνοντας την Παρί Σεν Ζερμέν και πάλι χωρίς τη γεύση της κατάκτησης ενός Champions League. Οι Παριζιάνοι έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη τους κούπα, αλλά ο Κομάν κι ο Νόιερ τους χάλασαν τα σχέδια.

Ο Γάλλος (σ.σ. έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Παρί) ήταν αυτός που στο 59′ πέτυχε το νικητήριο γκολ του αγώνα, “σκοτώνοντας” τους συμπατριώτες του, ενώ ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν ο φύλακας-άγγελος της εστίας της Μπάγερν, “καθαρίζοντας” με το γιγαντιαίο του κορμί όλες τις επικίνδυνες φάσεις.

Το γκολ που χάρισε το τρόπαιο στην Μπάγερν:

Από την πλευρά της, η ομάδα του Παρισίου είχε την ατυχία να έχει τα μεγάλα της αστέρια σε κακό βράδυ. Ο Μπαπέ δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά ούτε μία φάση, την ώρα που ο Νεϊμάρ δεν φάνηκε ιδιαίτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας:

Ο τελικός του Champions League δεν θύμισε σε τίποτα τον εντυπωσιακό τελικό του Europa League. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι δεν μπήκε κάποιο γρήγορο γκολ στο παιχνίδι.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία του τελικού χάθηκε στο 18΄ για την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Νεϊμάρ να πλασάρει με το αριστερό, μετά από ασίστ του Μπαπέ και τον Νόιερ να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Η απάντηση των Βαυαρών ήταν άμεση και στο 22΄ ο Λεβαντόφσκι με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Νάβας. Ο τελικός πήρε… τρελό ρυθμό και στο 23΄ από γρήγορη αντεπίθεση των Γάλλων και πάσα του Νεϊμάρ στον Ντι Μαρία, ο τελευταίος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στην περιοχή, αλλά έπιασε το σουτ με το «κακό» του πόδι (δεξί) κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Νέα καλή στιγμή για τη Μπάγερν στο 31΄ με τον Νάβας να διώχνει ενστικτωδώς την καρφωτή κεφαλιά του Λεβαντόφσκι. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μία τεράστια ευκαιρία για την Παρί. Στο 45΄ ο Μπαπέ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή των Γερμανών, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και ο Νόιερ μπλόκαρε εύκολα.

Πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα και συγκεκριμένα στο 59΄ ο τελικός «πήρε φωτιά». Από εξαιρετική σέντρα του Κίμιχ, ο Κομάν εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν (1-0). 

Το ματς «άνοιξε» για τα καλά και στο 70΄ ο Νόιερ είπε «όχι» στον Μαρκίνιος, που πλάσαρε πάνω στον διεθνή Γερμανό γκολκίπερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Μπάγερν κράτησε με σχετική άνεση το αποτέλεσμα, με την Παρί να αδυνατεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του ανίκητου Νόιερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΡΙ ΣΖ (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ (80΄ Κουρζάβα), Μαρκίνιος, Παρέδες (65΄ Βεράτι), Ερέρα (72΄ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (80΄ Τσούπο-Μότινγκ), Μπαπέ.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χανς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (25΄ Σίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο, Κομάν (68΄ Πέρισιτς), Μίλερ, Γκνάμπρι (69΄ Κουτίνιο), Λεβαντόφσκι.

Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό του Champions League

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις