Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέλος εποχής για τον Βάσκο “μπόμπερ” Αντούριθ που “κρέμασε” τα παπούτσια του

Τέλος εποχής για τον Βάσκο “μπόμπερ” Αντούριθ που “κρέμασε” τα παπούτσια του

Το τέλος μίας τεράστιας καριέρας ανακοίνωσε ο παίκτης “σημαία” της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Άριτζ Αντούριθ, ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό δράση μετά από 21 χρόνια.

Με τη φράση πως “Το ποδόσφαιρο σε αφήνει τελικά πριν το αφήσεις εσύ” ξεκίνησε ο Άριτζ Αντούριθ την ανάρτηση με την οποία είπε αντίο στην ενεργό ποδοσφαιρική δράση. Ο 39χρονος επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο έβαλε τέλος στην καριέρα του  καθώς λόγω τραυματισμών πρέπει να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στο μηρό και δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα.

Ο Αντούριθ είναι γέννημα-θρέμμα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την οποία συνέδεσε όλη του την καριέρα, με μικρά διαλείμματα αφού μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε Μαγιόρκα και Βαλένθια, ενώ υπήρξε και 12 φορές διεθνής με την εθνικής Ισπανίας, σε μία καριέρα που συνοδεύτηκε από 285 επίσημα γκολ.

Η ανάρτηση του Αντούριθ

“Ήρθε η στιγμή. Παρατήρησα πολλές φορές ότι το ποδόσφαιρο σε αφήνει πριν εσύ το αφήσεις.

Μόλις χθες οι γιατροί μου συνέστησαν να περάσω από την πόρτα του χειρουργείου, αύριο ει δυνατόν, ώστε να βάλω ένα προσθετικό στον μηρό μου, ώστε να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν καλύτερα στις συνθήκες της νέας μου καθημερινής ζωής. Δυστυχώς το σώμα μου, μου είπε… αρκετά. Δεν μπορώ να βοηθήσω πια τους συμπαίκτες μου, όπως τους αξίζει. Πολύ απλά, αυτή είναι η μοίρα ενός επαγγελματία αθλητή.

Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε πολύ πιο σοβαρές και οδυνηρές καταστάσεις. Η πανδημία που δεν έχει φύγει ακόμα μας άφησε ανεπανόρθωτες πληγές και θα πρέπει να την πολεμήσουμε όλοι μας για αρκετό καιρό ακόμα.

Μην ανησυχείτε για μένα, είναι ανέκδοτο να λέμε κάτι τέτοιο. Ας ξεχάσουμε τα ευτυχισμένα φινάλε. Θα βρούμε τον χρόνο να αποχαιρετιστούμε. Ναι, ήρθε η ώρα να πούμε αντίο και κάπως έτσι τελειώνει για μένα αυτό. Από την πλευρά μου ήταν ένα αξέχαστο και εκπληκτικό ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις