Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τέλος ο Σέρτζιο Σκαριόλο από την Βίρτους Μπολόνια

Τέλος ο Σέρτζιο Σκαριόλο από την Βίρτους Μπολόνια
Intime.gr

Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται η Βίρτους Μπολόνια. Παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας ο Σέρτζιο Σκαριόλο, περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη της Euroleague.

Η Βίρτους Μπολόνια ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (15.09) την απόλυση του Σέρτζιο Σκαριόλο, με τον έμπειρο τεχνικό να “πληρώνει” τις δηλώσεις του στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της σεζόν.

Η μείωση του μπάτζετ και η αποχώρηση αρκετών παικτών έκαναν τον Ιταλό κόουτς να δηλώσει προ ημερών, σχετικά με τους στόχους της ομάδας: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση, εκείνη μου έδωσε αυτή την ομάδα για να την κάνω ανταγωνιστική κάνοντας ό,τι είναι δυνατό με τα διαθέσιμα μέσα».

Παράλληλα είχε προσθέσει πως «… αναμφίβολα φέτος το ρόστερ έχει λιγότερο επιθετικό ταλέντο από πέρσι», αλλά και ότι «ο Λούντμπεργκ προπονείται καλά με την ομάδα, αλλά με απόφαση της διοίκησης δεν υπολογίζεται».

Οι δηλώσεις αυτές εξόργισαν τον ιδιοκτήτη της Βίρτους, Μάσιμο Ζανέτι με την απόλυση να είναι πλέον γεγονός. Θυμίζουμε πως ο Σκαριόλο έπαιρνε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ και είχε άλλον έναν χρόνο στο συμβόλαιό του.

Ενδεικτικό του θορύβου που προκλήθηκε με αυτή την ανακοίνωση είναι ότι – την στιγμή που έγινε γνωστό – το σάιτ της Βίρτους έπεσε για μερικά λεπτά, πριν επανέλθει λίγο αργότερα.

Στην ανακοίνωση της, η Βίρτους να αναφέρει:

“Η Βίρτους Μπολόνια ανακοινώνει την απόλυση του προπονητή Σέρτζιο Σκαριόλο.

Οι δηλώσεις του προπονητή στην συνέντευξη Τύπου στις 13 Σεπτεμβρίου, οι οποίες ακολούθησαν αυτές που είχε κάνει στις 27 Ιουνίου 2023, δυστυχώς υπονομεύουν την ηρεμία και τον ενθουσιασμό στο περιβάλλον της Βίρτους και την ομάδα που προετοιμάζεται για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της για την νέα σεζόν, όπου έχει ως στόχο να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το club ανακοινώνει ότι επίσης ο πρώτος βοηθός, Αντρέα Ντιάνα, έχει μείνει επίσης ελεύθερος”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις