Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Θα δοκιμαστεί η ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ για αλλαγή οφσάιντ

Θα δοκιμαστεί η ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ για αλλαγή οφσάιντ
Reuters

Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) άναψε το “πράσινο φως”, προκειμένου να δοκιμαστεί η ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ, σχετικά με ένα… νέο οφσάιντ.

Η IFAB αποφάσισε να εγκρίνει τη δοκιμή της πρωτόγνωρης ιδέας του Αρσέν Βενγκέρ, αναφορικά με τον κανονισμό του οφσάιντ!

Θυμίζουμε ότι ο θρυλικός προπονητής της Άρσεναλ -και τα τελευταία χρόνια υπεύθυνος της FIFA για την ανάπτυξη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο- έχει εισηγηθεί πριν από μερικούς μήνες την προσαρμογή του κανονισμού, ώστε ο επιτιθέμενος να λογίζεται σε θέση οφσάιντ μόνο αν ολόκληρο το σώμα του είναι μπροστά από τον προτελευταίο αμυνόμενο ή την μπάλα.

Πρόκειται για μια αλλαγή που βοηθάει τους επιθετικούς της ομάδας και φέρνει σε πιο δύσκολη θέση τους αμυνόμενους, καθώς με αυτόν τ”χάνονται” εκατοστά που μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά στις οριακές φάσεις.

Η ιδέα θα δοκιμαστεί στην πράξη σε αγώνες πρωταθλημάτων ποδοσφαιρικών ακαδημιών. Το ότι θα γίνουν δοκιμές δεν σημαίνει φυσικά ότι η αλλαγή θα υιοθετηθεί και θα γίνει επίσημος κανονισμός του ποδοσφαίρου.

Να σημειωθεί ότι σε τελευταία της ενημέρωση, η IFAB τονίζει ότι η δοκιμή του νέου οφσάιντ έγινε σε παιχνίδια της κατηγορίας Κ18 στην Ιταλία, προσθέτοντας ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις