Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θαύμα της φύσης ο Αντετοκούνμπο! Τι έδειξαν οι μετρήσεις [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

To Sports Science του ESPN αναλύει επιστημονικά τα κατορθώματα των κορυφαίων αθλητών του κόσμου. Σειρά είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει… τρελάνει τους πάντες με τις εμφανίσεις του στη φετινή αγωνιστική περίοδο του NBA.

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Η φύση έχει… φροντίσει να προκίσει τον διεθνή Έλληνα φόργουορντ με απίστευτα προσόντα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το σώμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι το κορυφαίο σε όλο το NBA.

– Με ύψος 2,11 μ. και άνοιγμα χεριών 2,21 μ., ο Γιάννης έχει το μέγεθος ενός μέσου σέντερ στο NBA, παρ’όλα αυτά, είναι ο μόνος παίκτης άνω των 2,08 μ., ο οποίος μοιράζει πάνω από 5 ασίστ ανά αγώνα (5,6, με τον Αλ Χόρφορντ στη 2η θέση με 4,9).

– Λόγω του ύψους του, όταν ντριμπλάρει, η μπάλα είναι μακριά από το χέρι του για 0,28 δευτερόλεπτα, 40% περισσότερο από τον μέσο πλέι-μέικερ (0,20 δευτερόλεπτα).

– Αυτό όμως που κάνει τον Γιάννη έναν εξαιρετικό πλέι-μέικερ, είναι ότι δεν χρειάζεται να ντριμπλάρει πολύ, καθώς ο διασκελισμός του υπολογίζεται στα 2,64 μέτρα, ενώ μπορεί να τρέξει στο παρκέ με 27,3 χλμ/ώρα.

-Μπορεί να διασχίσει το παρκέ από άκρη σε άκρη (coast-to-coast) με μόλις 10 δρασκελιές, 3 λιγότερες από τον μέσο παίκτη.

-Το τζαμπ-σουτ του, είναι σχεδόν αδύνατο να κοπεί. Στο νικητήριο καλάθι εναντίον των Νικς, δημιούργησε χώρο 1,2 μέτρων με ένα βήμα πίσω, μια κίνηση που χρειάστηκε μόλις 0,45 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιηθεί, ενώ η μπάλα έφυγε από τα χέρια του σε ύψος 3,14 μέτρων από το έδαφος!

– Τέλος, σύμφωνα με τον ‘Άνθρωπο του Βιτρούβιου” του Λεονάρντο ντα Βίντσι (κανόνας των αναλογιών), η παλάμη του Αντετοκούνμπο, μήκους 30,5 εκατοστών(!), αντιστοιχεί σε άνθρωπο ύψους 3,05 μέτρων!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε