Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Σε μόλις 9 λεπτά μετέφεραν το ήπαρ του άτυχου ποδοσφαιριστή στο Ιπποκράτειο

«Γέφυρα» στήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία για τη μεταφορά οργάνων του 22χρονου ποδοσφαιριστή από την Πάτρα ο οποίος διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός την Τρίτη (10.01.2023).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν τόσο μεγάλη, που κατάφεραν σε ώρα αιχμής να διευκολύνουν τη διαδρομή του οχήματος με το ήπαρ του άτυχου Πατρινού ποδοσφαιριστή και να καταφθάσει στο Ιπποκράτειο σε χρόνο ρεκόρ μέσα σε 9 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα, ενώ υπό κανονικές συνθήκες η συγκεκριμένη διαδρομή από την 113η Πτέρυγα Μάχης στη Μίκρα απαιτεί περίπου 21 λεπτά, καθώς η απόσταση είναι 14 χιλιόμετρα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ThessToday.gr, το μεσημέρι της Τετάρτης (11.01.2023) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε αρχικά από τη Λάρισα το ήπαρ του 22χρονου προς την 113η Πτέρυγα Μάχης. Στη συνέχεια, αστυνομικές δυνάμεις με δίκυκλα και περιπολικά συνόδευσαν όχημα που παρέλαβε το μόσχευμα μέχρι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η καρδιά του 22χρονου θα μεταφερθεί στο Ωνάσειο, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ οι κερατοειδείς στην Οφθαλμιατρική Κλινική Αθηνών.

Από ώρα σε ώρα, τέλος, αναμένεται να ξεκινήσει στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης η διαδικασία μεταμόσχευσης του ήπατος του 22χρονου σε ασθενή, με τους γονείς του άτυχου ποδοσφαιριστή να ευχαριστούν τους γιατρούς που πάλεψαν για τη ζωή του παιδιού τους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις