Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Τιμ Ντάνκαν και Κέβιν Γκαρνέτ μπήκαν στο Hall of Fame

Τιμ Ντάνκαν και Κέβιν Γκαρνέτ μπήκαν στο Hall of Fame
Reuters

Στο Πάνθεον των κορυφαίων του μπάσκετ, στο Naismith Memorial Hall of Fame βρίσκονται πλέον οι Τιμ Ντάνκαν και Κέβιν Γκαρνέτ.

Υπό το βλέμμα του μπασκετικού του πατέρα, Γκρεγκ Πόποβιτς, και με τη συνοδεία του Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο Τιμ Ντάνκαν, μπήκε στο Hall of Fame και δήλωσε με αμηχανία: «Έχω παίξει σε τελικούς και σε Game 7, τόσο άγχος δεν είχα ποτέ σε όλη μου τη ζωή. Ευχαριστώ τον Κόμπι και τον Γκαρνέτ που με βοήθησαν να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό.

Ο μπαμπάς και η μαμά μου, συνολικά μηδενική γνώση του μπάσκετ. Αλλά μου έμαθαν περισσότερο για το παιχνίδι από οποιοδήποτε άλλον. Μου έμαθαν να είμαι ο καλύτερος σε ότι και να κάνω».

Να αναφέρουμε ότι ο Γκρεγκ Πόποβιτς έφυγε από το Σαν Αντόνιο, αφήνοντας τους Σπερς στους βοηθούς του για το ματς με τους Σανς, προκειμένου να παρακολουθεί την διαδικασία συγκινημένος από τα λόγια του του Τιμ Ντάνκαν.

«Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτόν, θα θυμώσει εάν το κάνω» ανέφερε αρχικά για τον Πόποβιτς και στη συνέχεια τόνισε συναισθηματικά φορτισμένος: «Κόουτς «Ποπ». Αμέσως μετά αφού έγινε draft ήρθες στο νησί μου (σ.σ. γεννήθηκε στο Κρίστιανστεντ των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων) κάθισες με τους φίλους και την οικογένεια μου, μίλησες με τον πατέρα μου. Το ένιωσα φυσιολογικό, αλλά δεν είναι. Σε ευχαριστώ. Μου δίδαξες το μπάσκετ και πέρα από αυτό μου δίδαξες πως… το μπάσκετ δεν είναι τα πάντα. Είναι το τι συμβαίνει στον κόσμο, στην οικογένεια. Σε ευχαριστώ για το ότι ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος».

Απ’ τη μεριά του, ο Κέβιν Γκαρνέτ (τον συνόδευσε ο Αϊζέια Τόμας) είπε πως: «Για το μόνο που μετανιώνω, είναι που δεν έδωσα ένα πρωτάθλημα στη Μινεσότα. Ευχαριστώ όλους τους fans. Όλους. Αυτούς που με υποστήριξαν, εκείνους που με αποδοκίμασαν, εσείς κάνετε εμάς τους αθλητές αθάνατους. Έπαιξα σκληρά, έπαιξα με πάθος. Συγχαρητήρια Τιμ (Ντάνκαν), σε ευχαριστώ για τις μονομαχίες, με ανέβασες σε άλλο επίπεδο. Συγχαρητήρια Κόμπι, συγχαρητήρια Βανέσα».

Στο Hall of Fame μπήκαν επίσης η πολυνίκης προπονήτρια του NCAA, Μπάρμπρα Στίβενς, ο πολυνίκης προπονητής του NCAA, Έντι Σάτον, η σπουδαία πρώην σούπερσταρ του WNBA, Ταμίκα Κάτσινγκς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις