Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Το 2020 θα είναι έτοιμο το “σπίτι” της Ρόμα

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Οι “τζιαλορόσι” βρίσκονται στην τελική ευθεία για την έναρξη της κατασκευής του νέου πολυτελούς γηπέδου τους, χωρητικότητας 56.000 θεατών, στο νοτιοδυτικό μέρος της Ρώμης, όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Ο Ουμπέρτο Γκαντίνι χαρακτήρισε ως “τελευταίο βήμα” την τελική έγκριση και το γήπεδο της Ρόμα αναμένεται να είναι έτοιμο για τη σεζόν 2020-21, αν όχι νωρίτερα. Το “Stadio Della Roma”, όπως τώρα ονομάζεται, έφερε τους “τζιαλορόσι” αρκετά χρόνια πίσω, καθώς προσπαθούσαν να λάβουν την περιβόητη έγκριση.

“Είναι θέμα 1-2 μηνών” τόνισε στο Reuters ο Γκαντίνι, με το σύλλογο της Ρώμης να ακολουθεί τα… βήματα της -πρωτοπόρου και πρωταθλήτριας- Γιουβέντους, η οποία έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που διαθέτει δικό της “σπίτι”, έχοντας χτίσει γήπεδο 41.000 θέσεων (Juventus Stadium) το 2011, μετά από χρόνια συμβίωσης στο “Stadio delle Alpi” μαζί με την Τορίνο.

Η Ρόμα θα χρειαστεί να παρουσιάσει το πλάνο της, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι τον Δεκέμβριο, καθώς έχουν υπάρξει αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο στη γειτονική χώρα. “Στόχος μας είναι με ελάχιστες τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο να πάρουμε επιτέλους την έγκριση” τόνισε ο Γκαντίνι.

Το νέο στάδιο θα βοηθήσει τη Ρόμα, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Serie A, και στον οικονομικό τομέα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μοιράζεται μαζί με τη Λάτσιο το “Stadio Olimpico” που ανήκει στη δήμο.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε