Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το Euro 2020 μπαίνει στη «σέντρα» με το Τουρκία – Ιταλία

Το Euro 2020 μπαίνει στη «σέντρα» με το Τουρκία – Ιταλία
Reuters

Η Ευρώπη στο… πόδι. Με καθυστέρηση ενός έτους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Euro 2020 μπαίνει -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- στη “σέντρα”, κάνοντας πρεμιέρα με το Τουρκία – Ιταλία (22:00, NewsIt.gr, ΑΝΤ1).

Τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης -και όχι μόνο- στέφονται στο “Ολίμπικο” της Ρώμης. Τουρκία και Ιταλία κοντράρονται στην «Αιώνια Πόλη» στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2020, υπό το βλέμμα περίπου 16.000 οπαδών.

To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020 θα φιλοξενηθεί σε έντεκα ευρωπαϊκές πόλεις. Οι 24 συμμετέχουσες ομάδες είναι χωρισμένες σε έξι ομίλους, με την πρόκριση στα νοκ άουτ και τη φάση των «16» να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Έχοντας ένα αήττητο σερί 27 αγώνων, έχοντας κρατήσει απαραβίαστη την εστία της μέσα στο 2021 αλλά και με τον παράγοντα έδρα στο πλευρό της, η εθνική Ιταλίας μπαίνει ως φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση του Α’ Ομίλου απέναντι στην Τουρκία που, με τη σειρά της, κατάφερε να φτάσει στα τελικά της διοργάνωσης χάρη σε εκπληκτικές ανατροπές και γκολ στα τελευταία λεπτά της προκριματικής φάσης.

Στο άλλο ματς του ομίλου, το Σάββατο στις 16:00 αναμετρώνται Ελβετία και Ουαλία στο Μπακού.

Η “σκοτάντρα ατζούρα” και η Τουρκία είχαν συναντηθεί ξανά στο Euro 2000, πριν από ακριβώς 21 χρόνια. Η Ιταλία είχε πάρει τη νίκη με σκορ 2-1. Σε δέκα αναμετρήσεις τους, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντζίνι μετρά επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, με την ομάδα του Σενόλ Γκιουνές να μην έχει κερδίσει ποτέ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός, Ντάνι Μάκελι.

Οι πιθανές συνθέσεις των δυο ομάδων

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ – Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μεράς – Γιοκουσλού, Τουφάν – Τσαλχάνογλου, Ουντέρ, Κενάν – Γιλμάζ

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα – Φλορέντζι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινάτσολα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι – Μπεράρντι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις