Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Grand Prix του Μαϊάμι μπαίνει στο πρόγραμμα της F1

Το Grand Prix του Μαϊάμι μπαίνει στο πρόγραμμα της F1
formula1.com

H Formula 1 πηγαίνει στην Φλόριντα. Είναι επίσημη η είσοδος της ολοκαίνουριας πίστας του Grand Prix του Μαϊάμι στο αγωνιστικό καλεντάρι.

Έπεσαν οι υπογραφές. Μετά και από επίσημη ενημέρωση της Formula 1, το Μαϊάμι θα γίνει μέρος του προγράμματός του παγκόσμιου πρωταθλήματος, και μάλιστα από το 2022. Η ακριβής ημερομηνία του δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

 

Ο αγώνας – ο οποίος θα είναι ο πρώτος από το 1959 στην πολιτεία των ΗΠΑ – θα διεξαχθεί σε μια νέα διάταξη γύρω από το συγκρότημα «Hard Rock Stadium», που είναι και η έδρα των Ντόλφινς (ομάδα του NFL). Η πίστα στην πόλη της Φλόριντα θα έχει μήκος 5,41 χιλιόμετρα, 19 στροφές και πιθανότατα τρεις ζώνες DRS, με υψηλότερη τελική ταχύτητα τα 320 χλμ/ώρα.

 

Σύμφωνα με την F1, το Grand Prix θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή. Η διοργανώτρια αναφέρει πως θα βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τις τοπικές αρχές, προσφέροντας μειωμένα εισιτήρια στους κατοίκους του Μαϊάμι Γκάρντενς.

 

Το Μαϊάμι θα είναι η 11η τοποθεσία αγώνα της Formula 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα το 1950, ακολουθώντας τις πίστες σε Ιντιανάπολις, Σέμπρινγκ, Ρίβερσαϊντ, Γουότκινς Γκλεν, Λονγκ Μπιτς, Λας Βέγκας, Ντιτρόιτ, Ντάλας, Φοίνιξ και Circuit of The Americas στο Όστιν.

.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις