Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Το αντίο της Μπάγερν Μονάχου στον Φραντς Μπεκενμπάουερ: «Χωρίς αυτόν δεν θα γινόμασταν το κλαμπ που είμαστε σήμερα»

Το αντίο της Μπάγερν Μονάχου στον Φραντς Μπεκενμπάουερ: «Χωρίς αυτόν δεν θα γινόμασταν το κλαμπ που είμαστε σήμερα»

Η Μπάγερν Μονάχου αποχαιρέτησε τον Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, με το γερμανικό ποδόσφαιρο να χάνει τον αυτοκράτορα του. Ειδικότερα, η Μπάγερν Μονάχου έχασε τον ζωντανό θρύλο της, τον άνθρωπο που την έχει υπηρετήσει από όλα τα πόστα.

Η βαυαρική ομάδα αποχαιρέτησε τον Κάιζερ της με μία συγκινητική ανακοίνωση, ενώ το λογότυπο της στα social media “ντύθηκε” στα ασπρόμαυρα.

“O κόσμος της Μπάγερν δεν θα είναι αυτός που συνήθιζε να είναι. Ξαφνικά είναι πιο σκοτεινός, πιο ήσυχος πιο φτωχός. Οι Γερμανοί πρωταθλητές θρηνούν τον θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ, του μοναδικού Κάιζερ, χωρίς τον οποίο η Μπάγερν ποτέ δεν θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα”, αναφέρουν οι Βαυαροί.

“Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη θλίψη μας, το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο” τόνισε ο πρόεδρος της Μπάγερν, Χέρμπερτ Χάιντερ.

Ο Ούλι Χένες, ο άλλοτε συμπαίκτης του, δήλωσε ακόμα: “Ήταν η πιο σπουδαία φιγούρα που είχε ποτέ η Μπάγερν. Ήταν φίλος μου, μία ξεχωριστή παρέα και ένα δώρο σ’ όλους εμάς”.

Ο Καρλ Χάινς Ρούμενιγκε είπε επίσης το δικό του αντίο στον Μπεκενμπάουερ: “Είμαι σοκαρισμένος. Ο Μπεκενμπάουερ ξανάγραψε την ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου και άφησε σημάδι. Ήταν ο αρχηγός μου, ο προπονητής μου στην εθνική ομάδα, ο πρόεδρος μου. Δεν ήταν μονάχα πετυχημένος, αλλά και ξεχωριστός”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις