Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Το ΝΒΑ κατέγραψε τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του

Το ΝΒΑ κατέγραψε τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του
Reuters

Το NBA συνεχίζει να αναπτύσσεται και να κάνει οικονομικά… άλματα. Η Εθνική Λίγκα Καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ έκανε ρεκόρ τζίρου, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Όπως ανακοίνωσε ο επίτροπός του, Άνταμ Σίλβερ, το ΝΒΑ έκανε τζίρο περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο 2021-2022 καταγράφοντας τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του.

Μάλιστα, η ισπανική ιστοσελίδα “Palco23” ανέφερε ότι από τα 10 δις δολάρια, τα 8,9 προήλθαν από συλλόγους και παίκτες.

«Οι αριθμοί είναι πραγματικά σημαντικοί και λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε ακόμα στη δίνη της πανδημίας, μπορούμε να πούμε ότι το ΝΒΑ έχει επιβιώσει από τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άνταμ Σίλβερ.

Η άνοδος του τζίρου οφείλεται στην οριστική επιστροφή του κοινού, μετά το διάστημα των άδειων εξεδρών. Όπως φαίνεται, υπήρξε μια αύξηση 20% συγκριτικά με την περίοδο προ κορονοϊού, όταν το NBA σημείωσε έσοδα 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τριάντα ομάδες της Λίγκας μέτρησαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις από τον εμπορικό κλάδο τους αυτή τη σεζόν, που αντιπροσωπεύει μια αύξηση 50% από έτος σε έτος.

Οι φετινοί τελικοί, στους οποίους οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θριάμβευσαν επί των Μπόστον Σέλτικς, προσέλκυσαν κατά μέσο όρο 12,4 εκατομμύρια θεατές ανά αγώνα, αύξηση 22% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και 65% σε σύγκριση με δύο σεζόν πριν.

Συνολικά, ένας στους πέντε Αμερικανούς συντονίστηκε μπροστά στην τηλεόραση, για τους φετινούς τελικούς του NBA. Παράλληλα, τα έξι γεγονότα με τις περισσότερες προβολές τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τα έξι παιχνίδια που έδωσαν τον τίτλο στην ομάδα του Στεφ Κάρι.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις