Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Το ΝΒΑ βάζει στο «στόχαστρό» του το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Το ΝΒΑ βάζει στο «στόχαστρό» του το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»
Reuters

Το NBA ψάχνει τρόπους για δημιουργήσει κι άλλους θαυμαστές, στέλνοντας αγώνες σε ξένες χώρες. Η Ισπανία και πιο συγκεκριμένα η Μαδρίτη, φαίνεται πως “τράβηξε” τα βλέμματα των διοικούντων τις “μαγικής” Λίγκας. Στο “τραπέζι”, μάλιστα, φαίνεται πως έχει βρεθεί η περίπτωση του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου“!

Η επιστροφή του Λούκα Ντόντσιτς στη Μαδρίτη, για τον αγώνα των Ντάλας Μάβερικς με την Ρεάλ, έβαλε… ιδέες στο μυαλό των ανθρώπων του ΝΒΑ για την αξιοποίηση της ισπανικής πρωτεύουσας, με την φιλοξενία ενός αγώνα του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στο… Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Το “σπίτι” της Ρεάλ Μαδρίτης, φαντάζει ως ιδανικός χώρος, για να μετατραπεί σε αρένα μπάσκετ, με τον Μάρκ Τέιτουμ (βοηθός του κομισάριου του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ) να το θεωρεί εφικτό.

«Είχα την ευκαιρία να δω το νέο Μπερναμπέου και είναι απίστευτο αυτό που έχουν κάνει εδώ. Είδα συρόμενο σύστημα γκαζόν. Θα είναι ένα γήπεδο παγκόσμιας κλάσης. Αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα θέλαμε να παίξουμε εδώ», είπε σχετικά.

Αναδιπλούμενη οροφή, νέα οθόνη LED 360 ° , και ένα μοναδικό σύστημα αντικατάστασης του αγωνιστικού χώρου, κάνουν ξεχωριστό το ανακαινισμένο στάδιο των Μαδριλένων, που κόστισε ένα δισεκατομμύριο ευρώ και μπορεί να φιλοξενήσει νέες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού αγώνα NBA που θα σημειώσει ρεκόρ κόσμου (το Μπερναμπέου έχει σχεδόν 85.000 θέσεις). Άλλωστε οι Αμερικανοί έχουν το know-how από τη διεξαγωγή των Final Four στη March Madness, που γίνεται κάθε χρόνο σε γήπεδα αμερικανικού ποδοσφαίρου.

«Λαμβάνουμε επίσης υπόψη το γεγονός ότι είναι μια μεγάλη αγορά (Ισπανία/Μαδρίτη) με πραγματική ιστορία, όπως η Γαλλία, όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του χρόνου. Υπάρχουν και άλλες αγορές που μας ενδιαφέρουν. Η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία είναι σημαντικές για εμάς», πρόσθεσε ο Τέιτουμ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις