Κυριακή, 14 Απρ.
21oC Αθήνα

Τομ Ντάλεϊ: Ο ομοφυλόφιλος Ολυμπιονίκης ζητά να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι χώρες που εκτελούν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Τομ Ντάλεϊ: Ο ομοφυλόφιλος Ολυμπιονίκης ζητά να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι χώρες που εκτελούν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Μάχεται για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των καταδύσεων, Τομ Ντάλεϊ έχει δηλώσει ομοφυλόφιλος και κάνει… προσπάθεια για την τιμωρία των χωρών που φέρονται με απάνθρωπο τρόπο στους συγκεκριμένους αθλητές.

Ο Τομ Ντάλεϊ τιμήθηκε στα 2021 Attitude Awards και κατά την παραλαβή του βραβείου του, μίλησε για την καμπάνια του. «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να φέρουμε την αλλαγή, αντί απλώς να υπογραμμίζουμε ή να ρίχνουμε φως σε αυτά τα πράγματα. Έτσι θέλω να γίνει αποστολή μου και ελπίζω πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 2024 να τα έχω καταφέρει, ώστε να μην επιτραπεί στις χώρες που ποινικοποιούν και τιμωρούν διά θανάτου τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, να διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης των καταδύσεων.

Όπως μάλιστα τόνισε, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο διαγωνίστηκαν περισσότεροι ΛΟΑΤΚΙ+ αθλητές από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στο παρελθόν. «Ωστόσο, δέκα κράτη εξακολουθούν να τιμωρούν τους γκέι με την ποινή του θανάτου, και ακόμα τους επιτρέπεται να διαγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε.

Ο Ντάλεϊ πρόσθεσε ότι αυτά τα κράτη δεν θα έπρεπε να διοργανώνουν διεθνή αθλητικά γεγονότα, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ. «Το Μουντιάλ θα γίνει στο Κατάρ που έχει ακραίους κανόνες κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και των γυναικών, και νομίζω ότι θα έπρεπε να φιλοξενείται ένα αθλητικό γεγονός σε μία χώρα που ποινικοποιεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

Σύμφωνα με το Human Dignity Trust υπάρχουν 11 περιοχές όπου τιμωρείται με ποινή θανάτου το συναινετικό σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ανάμεσα σε αυτά τα κράτη είναι η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Σομαλία, το Πακιστάν και το Κατάρ. Μάλιστα, η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται εντελώς στο Κατάρα και τιμωρείται με φυλάκιση, ραβδισμούς ή εκτέλεση σύμφωνα με τη Σαρία. Το 2021, ανάλυση του Forbes χαρακτήριζε το Κατάρ ως την όγδοη πιο επικίνδυνη χώρα για τα ΛΟΑΚΤΙ+ άτομα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις