Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τόμας Γουόκαπ: «Με το ελληνικό διαβατήριο στο Κάουνας»

Τόμας Γουόκαπ: «Με το ελληνικό διαβατήριο στο Κάουνας»

Ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε για το Final Four της Euroleague, όπου ο Ολυμπιακός θα παλέψει για τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο του.

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι αισιόδοξος για την πορεία του Ολυμπιακού στο Final Four της Euroleague, στο οποίο θα ταξιδέψει ως Έλληνας, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Θα ταξιδέψω με το ελληνικό διαβατήριο γιατί είναι πιο εύκολο λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε αρχικά σε συνέντευξή του.

Για την αγάπη του για την Ελλάδα είπε: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα, ο Μιχάλης Καλαβρός, από τους ασίσταντ κόουτς, μου είπε: “Καλό είναι να αρχίσεις να μαθαίνεις ελληνικά γιατί θα κάτσεις πολύ καιρό εδώ”. Κάτι ήξερε. Άλλωστε από τις πρώτες μας συζητήσεις γνώριζε ότι θα λατρέψω αυτό το μέρος, θα ταιριάξω. Και έτσι έγινε, μου αρέσει πολύ ο κόσμος, η κουλτούρα αυτής της χώρας, αλλά λατρεύω και το πώς είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό ιδιαίτερα. Μελετάω και την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας σας και θα μπορούσα να παίξω τον ρόλο του ταξιδιωτικού ξεναγού στους συγγενείς μου».

Για το Final Four σημείωσε: «Είναι σημαντική ευκαιρία για διάκριση και προσωπικά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό το τριήμερο, σε σημείο να πονάει το σώμα μας, αλλά θα ήταν κρίμα να αφήσουμε τον ενθουσιασμό να μας παρασύρει. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση και σε κάθε κατοχή να δίνουμε το μάξιμουμ».

Για τη συνταγή επιτυχίας στον ημιτελικό με τη Μονακό, υπογράμμισε: «Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έχει γίνει στη σεζόν και να κοιτάξουμε από την αρχή. Πιστεύω όμως ότι η άμυνά μας ιδιαίτερα κόντρα σε μια τόσο επιθετική ομάδα όπως η Μονακό και η αποφασιστικότητα να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, θα παίξουν τον ρόλο τους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις