Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τότεναμ – Μίλαν 0-0 για τους «16» του Champions League

Τότεναμ – Μίλαν 0-0 για τους «16» του Champions League
Reuters

Η Μίλαν τα κατάφερε! Οι “ροσονέρι” στάθηκαν… όρθιοι απέναντι στην Τότεναμ, έφυγαν από το Λονδίνο με τη “λευκή” ισοπαλία (0-0) -έχοντας χάσει και οι ίδιοι ευκαιρίες για γκολ- και με “προίκα” το 1-0 του “Σαν Σίρο” στους «8» του Champions League, για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2011-12. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τις δυο ομάδες στο φινάλε.

Η Τότεναμ προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς, εκμεταλλευόμενη την ώθηση της κατάμεστης έδρας της, αλλά η Μίλαν πίεσε ψηλά και της… χάλασε τα σχέδια. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα, με τον Κουλουσέφσκι να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες. Οι “ροσονέρι”, όμως, ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή του ματς στο 18′. Μετά από “κομπίνα” σε εκτέλεση φάουλ, ο Μεσίας έπιασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Τότεναμ προσπάθησε να πλησιάσει με αξιώσεις τα καρέ του Μενιάν, αλλά η Μίλαν πίεσε σωστά και δεν άφησε κενούς χώρους προς την μεγάλη της περιοχή. Μόνο η σέντρα – σουτ του Κέιν στο 35′ ανησύχησε λίγο τον πορτιέρε της Μίλαν (απέκρουσε με το πόδι).

Η Τότεναμ μπήκε καλά και στο δεύτερο μέρος, αλλά η Μίλαν ήταν αυτή που απείλησε ξανά στο 51′. Ο Μεσίας βρήκε τον Ντίαθ στην περιοχή, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ευνοήθηκε από τις κόντραρες και πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον Φόρστερ. Στη συνέχεια της φάσης, το σουτ εν κινήσει του Λεάο, πέρασε άουτ.

Χωρίς να έχει άλλα περιθώρια, η Τότεναμ πίεσε και στο 63′ είδε τον Μενιάν να διώχνει με υπερένταση το σουτ του Χόμπιεργκ.

Χωρίς να έχει άλλα περιθώρια, η Τότεναμ πίεσε και στο 63′ είδε τον Μενιάν να διώχνει με υπερένταση το σουτ του Χόμπιεργκ. Η προσπάθεια της όμως δέχθηκε ένα μεγάλο “χτύπημα” στο 76′, αφού ο Ρομέρο βρήκε πολύ άσχημα τον Ερνάντες και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Λεάο στο 84’ έκανε εντυπωσιακή κούρσα, η μπάλα έφτασε τον Τονάλι που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι με τον Πότο να κόβει σωτήρια για την Τότεναμ. Λίγο μετά (87’) ο Φόρστερ μπλόκαρε το συρτό σουτ του Μπενασέρ. Στο 90+3’ λεπτό ο Μενιάν κράτησε την πρόκριση για τη Μίλαν με εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Κέιν και στην αντεπίθεση ο Οριγκί -με πλασέ- έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φόρστερ.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις