Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τότεναμ – Τσέλσι 0-1: Στον τελικό του League Cup Αγγλίας με Ρίντιγκερ οι μπλε

Τότεναμ – Τσέλσι 0-1: Στον τελικό του League Cup Αγγλίας με Ρίντιγκερ οι μπλε

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του League Cup Αγγλίας “τσέκαρε” η Τσέλσι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν και στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης της Τότεναμ με 1-0 στο Λονδίνο, χάρη σε γκολ του Ρίντιγκερ.

Η Τσέλσι ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση μετά το ξεκάθαρο προβάδισμα του πρώτου αγώνα (2-0) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και κατάφερε να κάνει το 2/2 κόντρα στην Τότεναμ, κλείνοντας θέση στον τελικό.

Οι μπλε” πήραν κεφάλι στο σκορ στο 18ο λεπτό με τον Αντόνιο Ρίντιγκερ. Ο Μάουντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Γερμανός στόπερ πρόλαβε την έξοδο του Γκολίνι και με κεφαλιά έκανε το 1-0. 

Η Τότεναμ πάλεψε για την ανατροπή, πίεσε την Τσέλσι, ενώ βρήκε δίχτυα στο 64ο λεπτό με τον Χάρι Κέιν, έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας της Τσέλσι. Ο αρχηγός των σπιρουνιών, όμως, ήταν εκτεθειμένος, καθώς τον κάλυπτε μόνο ο Ρίντιγκερ και όχι ο Κέπα που είχε βγει εκτός εστίας.

Η Τσέλσι περιμένει πλέον τον αντίπαλό της στον τελικό, ο οποίος θα προκύψει από το νικητή του ζευγαριού, ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Άρσεναλ.

Ο έτερος ημιτελικός αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού  στις τάξεις των «κόκκινων» και η πρώτη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης (13/01)στο «Ανφιλντ», ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Εμιρέιτς» μία εβδομάδα αργότερα (20/01).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τότεναμ: Γκολίνι, Τανγκανγκά, Σάντσεζ, Ντέιβις, Έμερσον Ρογιάλ, Γουίνκς (81′ Σκιπ), Χόμπιεργκ, Ντόχερτι (65′ Σεσενιόν), Μόουρα, Λο Σέλσο (71′ Χιλ), Κέιν.

Τσέλσι: Κέπα, Κρίστενσεν (66′ Σίλβα), Σαρ, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο (82′ Λόφτους – Τσικ), Κόβασιτς (77′ Καντέ), Χάντσον – Οντόι, Μάουντ (66′ Ζιγιές), Βέρνερ (66′ Αλόνσο), Λουκάκου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις