Αθλητικά

Τουμπά: «Μεγάλη η δίψα μας για το πρωτάθλημα, θέλουμε την πρόκριση με τη Ρέιντζερς»

Ο νέος στόπερ του Παναθηναϊκού έδωσε το σύνθημα για τη νέα χρονιά

Ο Αχμέντ Τουμπά μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τον στόχο του Παναθηναϊκού, τα παιχνίδια με τη Ρέιντζερς, αλλά και τις πρώτες ημέρες στην πράσινη οικογένεια.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία, με τον Αχμέντ Τουμπά να συστήνεται στους φίλους της ομάδας στα πρώτα φιλικά.

Ο Βελγοαλγερινός κεντρικός αμυντικός θα φοράει την πράσινη φανέλα μέχρι το 2028 και με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου που παρακολούθησαν το «χτίσιμο» της ομάδας για τη νέα σεζόν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον σύλλογο.

– Αχμέντ, η ομάδα έχει αρκετά χρόνια να στεφθεί πρωταθλήτρια, είναι κάτι που σας δίνει επιπλέον κίνητρο;

“Υπάρχει δίψα και είναι λογικό. Ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο έχει να κάνει 15 χρόνια.

Πριν έρθω εδώ μου είπαν ότι αυτός ήταν ο βασικός στόχος. Για ένα μεγάλο κλαμπ σαν τον Παναθηναϊκό αυτό είναι νορμάλ”.

– Πώς αισθάνεσαι στη νέα σου ομάδα; Έχεις καταφέρει να προσαρμοστείς με τους συμπαίκτες σου;

“Νιώθω πολύ καλά από την πρώτη μέρα που ήρθα στη χώρα. Ο κόσμος εδώ είναι πολύ ευγενικός. Επίσης, οι άνθρωποι της ομάδας με καλωσόρισαν με τον καλύτερο τρόπο.

Δουλεύουμε πολύ σκληρά αυτές τις τρεις βδομάδες που είμαστε μαζί. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

– Μίλησες με τον Αζεντίν Ουναχί πριν έρθεις στον Παναθηναϊκό;

“Δεν τον ξέρω προσωπικά. Γνωριζόμαστε απλά από τα παιχνίδια που έχουν παίξει η Αλγερία με το Μαρόκο”.

– Αν κι είσαι αμυντικός, στο παιχνίδι συμπεριφέρεσαι πολλές φορές ως μέσος. Είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει;

“Μπορώ να παίξω εύκολα και με ηρεμία όταν έχω την μπάλα στα πόδια. Αυτό είναι το προσόν μου”.

– Ποιες είναι οι απαιτήσεις που υπάρχουν στην ομάδα και πώς βλέπεις τα παιχνίδια με τη Ρέιντζερς;

”Πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικές θα είναι για την ομάδα αυτές οι αναμετρήσεις.

Ελπίζουμε να κερδίσουμε γιατί αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος, η πρόκριση. Όλα μπορούν να συμβούν.

Είναι ένα παιχνίδι 11 εναντίον 11. Θα έχουμε και την τρομερή στήριξη των φιλάθλων μας”.

– Θεωρείς πως ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος αγωνίζεσαι, ταιριάζει με το στιλ ης ομάδας;

“Ο Παναθηναϊκός όπως είπα και πριν είναι μεγάλη ομάδα. Και οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν την κατοχή της μπάλας.

Χρειαζόμαστε παίκτες που να μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να δημιουργούν καλές ευκαιρίες για τους μεσοεπιθετικούς αλλά και τους σέντερ φορ”.

– Ποια είναι οι άποψή σου για την εικόνα της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια;

“Δουλεύουμε σκληρά, κάναμε δύο προπονήσεις την ημέρα και υπάρχει κούραση.

Η εμπειρία μού λέει πως σε αυτή τη φάση που είμαστε, το πιο σημαντικό δεν είναι τα φιλικά παιχνίδια, αλλά η δουλειά που κάνουμε γενικότερα στην προετοιμασία.

Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι έτοιμοι για τα επίσημα παιχνίδια”.

– Πώς περιμένεις το… ραντεβού σου με τους φίλους του Παναθηναϊκού σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο;

“Θέλω να δω τους φιλάθλους μας και την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν. Παίζω ποδόσφαιρο και για τους φιλάθλους. Θέλω να παίξω και για αυτούς”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα