Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσέφεριν: “Είναι απαραίτητο να έχουμε πρωταθλητές ακόμα κι αν δεν λήξει η σεζόν”

Τσέφεριν: “Είναι απαραίτητο να έχουμε πρωταθλητές ακόμα κι αν δεν λήξει η σεζόν”
ΦΩΤΟ Reuters

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλέξανταρ Τσέφεριν, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, αλλά τόνισε πως με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο πρέπει να αναδειχθούν οι πρωταθλήτριες ομάδες της σεζόν, ενώ σχετικά με τη Λίβερπουλ δήλωσε πως ουσιαστικά είναι ήδη πρωταθλήτρια.

Σε δηλώσεις του στην σλοβένικη, “Ekipa24”, ο Αλεξάνταρ Τσέφεριν, φάνηκε αισιόδοξος πως όλα τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν τελικά, αλλά τόνισε πως αυτό είναι θέμα της κάθε χώρας ανάλογα με την κατάσταση που αντιμετωπίζει με τον κορονοϊό, όντας βέβαιο ξεκάθαρος πως με κάποιον τρόπο πρέπει να ανακηρυχθούν οι πρωταθλήτριες ομάδες.

Διαψεύδει η UEFA το deadline για τις 3 Αυγούστου

Σε ερώτηση που δέχθηκε για δεύτερο πλάνο της UEFA σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατόν, ο Τσέφεριν παραδέχθηκε πως εξετάζονται διάφορα σενάρια αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, ενώ όσον αφορά τη Λίβερπουλ την… έστεψε ήδη πρωταθλήτρια.

“Είμαι αισιόδοξος. Είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε να ολοκληρώνεται το ισπανικό πρωτάθλημα, είμαι αισιόδοξος πως θα δούμε να ολοκληρώνεται το ιταλικό και είμαι αισιόδοξος γενικότερα. Φυσικά, δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, ούτε και να υποσχεθώ. Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση σε κάθε χώρα, όλα εξαρτώνται από το πότε θα είναι οι συνθήκες ασφαλείς ώστε να παιχτεί ποδόσφαιρο και να μην διακινδυνεύσει κανείς την υγεία του” δήλωσε αρχικά ο Τσέφεριν.

Όσον αφορά τη Λίβερπουλ που περίμενε 30 χρόνια για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, δήλωσε: “Δεν βλέπω τρόπο να μείνει χωρίς τον τίτλο η Λίβερπουλ. Αν παιχτεί ποδόσφαιρο, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον κερδίσει, θεωρητικά δεν το έχει κατακτήσει ακόμη αλλά πρακτικά είναι πολύ κοντά. Ωστόσο, αν δεν παιχτεί, θα είναι απαραίτητο να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με κάποιον τρόπο, ώστε να γνωρίζουμε τους πρωταθλητές. Ξανά λέω πως δεν βλέπω κάποιο σενάριο να μην το πάρει η Λίβερπουλ. Ξέρω πως οι οπαδοί της θα απογοητευτούν αν συμβεί σε ένα άδειο γήπεδο ή απλά σε έναν πίνακα, αλλά πιστεύω πως θα κερδίσουν τον τίτλο είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο”.

Για το πως θα κινηθεί η ομοσπονδία σε περίπτωση που τελικά δεν ολοκληρωθεί η σεζόν: “Όχι δεν το έχουμε σκεφτεί, απλά μιλάω υποθετικά. Προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο, αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε λεπτομέρειες προς το παρόν. Σε αυτό το σημείο είμαστε πεπεισμένοι πως θα ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις