Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσέφεριν για European Super League: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση»

Τσέφεριν για European Super League: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ανέφερε ότι η νέα μορφή της European Super League που αποκαλύφθηκε σήμερα (21/12) είναι «ακόμη πιο κλειστή» από το 2021, αλλά ελπίζει ότι «η φανταστική τους διοργάνωση ξεκινά το συντομότερο δυνατό, με δύο συλλόγους».

Ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε στα μέσα ενημέρωσης, αφότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η UEFA και η FIFA παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ, όταν εμπόδισαν 12 συλλόγους να σχηματίσουν μια European Super League (ESL).
Η ετυμηγορία πρακτικά σημαίνει ότι η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να απαγορεύσουν ή να τιμωρήσουν συλλόγους και παίκτες που συμμετέχουν σε τουρνουά που διοργανώνονται εκτός της δικαιοδοσίας τους.
Η A22, η εταιρεία πίσω από την ευρωπαϊκή Super League, παρουσίασε μια νέα μορφή την Πέμπτη, λέγοντας ότι το τουρνουά θα χωριστεί σε τρία πρωταθλήματα με συνολικά 64 ομάδες, αλλά ο Τσέφεριν το επέκρινε έντονα.

«Είδα τη λεγόμενη παρουσίαση της Α22. Είναι δύσκολο να αποφασίσεις αν θα πρέπει να σοκαριστείς ή να διασκεδάσεις από την παράσταση. Ακόμα πιο κλειστό από την διοργάνωση του 2021 που όλοι απέρριψαν», είπε και συνέχισε:
«Δεν θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε. Μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν. Ελπίζω να ξεκινήσουν τη φανταστική τους διοργάνωση το συντομότερο δυνατό, με δύο συλλόγους. Ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν, αλλά εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρος γι’ αυτό».

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι μόνοι δύο σύλλογοι που εξακολουθούν να συμμετέχουν επίσημα στη διοργάνωση, καθώς η Γιουβέντους ξεκίνησε τη διαδικασία αποχώρησης τον Ιούλιο του 2023. Οι «μπιανκονέρι» έχουν σταδιακά απομακρυνθεί από την αποσχισθείσα διοργάνωση από τότε που ο Αντρέα Ανιέλι παραιτήθηκε από πρόεδρος του συλλόγου τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Τσέφεριν πρόσθεσε ότι η UEFA «θα εξετάσει την απόφαση του ΔΕΕ και θα τι χρειάζεται να γίνει. Είναι ξεκάθαρο τώρα ότι προσφέρουν έναν κλειστό διαγωνισμό που γνωρίζαμε όλη την ώρα. Δεν θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της UEFA πρόσθεσε ότι οι νικητές των εγχώριων πρωταθλημάτων θα προκριθούν στο «Blue League» που είναι η τρίτη κατηγορία της Super League, έτσι ώστε ομάδες όπως η «Τζιρόνα ή η Αταλάντα» να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στη διοργάνωση. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση», κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις