Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τσέλσι: Έτσι την επηρεάζουν οι κυρώσεις της βρετανικής κυβέρνησης στον Ρομάν Αμπράμοβιτς

Τσέλσι: Έτσι την επηρεάζουν οι κυρώσεις της βρετανικής κυβέρνησης στον Ρομάν Αμπράμοβιτς
Reuters

Η Κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα (10/03) ότι επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε επτά Ρώσους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων των Ρομάν Αμπράμοβιτς, γεγονός που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την Τσέλσι, σε μια περίοδο που η ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης.

«Στον πάγο» μπαίνει η πώληση της Τσέλσι, μετά τη σημερινή (10/03) απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Αν και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ναντίν Ντόρις, ξεκαθάρισε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρώσο ιδιοκτήτη των πρωταθλητών Ευρώπης, δεν θα επηρεάσουν την ομάδα του Λονδίνου, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν έχει πλέον τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχειών του στη Βρετανία, οπότε δεν μπορεί να προχωρήσει σε πώληση των μετοχών της Τσέλσι (όπως είχε εξαγγείλει).

Η εξέλιξη αυτή καθιστά… δύσκολο το μέλλον του συλλόγου, ο οποίος συνεχίζει να εμφανίζει οικονομική ζημία (145,6 εκατ. λίρες κατά την τελευταία χρήση) και οι «τρύπες» καλύπτονταν ως τώρα με δανεισμό από την εταιρεία “Fordstam Limited”, μέσω της οποίας ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ελέγχει την Τσέλσι.

Ενόσω τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου μεγιστάνα είναι δεσμευμένα, οι μετοχές ουσιαστικά περιέρχονται στην κατοχή της κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι θα «παγώσει» την πώληση εισιτηρίων (εκτός από τους κατόχους διαρκείας και όσους έχουν ήδη αγοράσει μεμονωμένα εισιτήρια για μελλοντικούς αγώνες) και εμπορικών ειδών. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η αγορά ή πώληση ποδοσφαιριστών, ενώ αντίθετα θα αποδεσμεύονται τα απαραίτητα χρήματα για πληρωμές παικτών, τεχνικού επιτελείου και εργαζομένων.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αλλαγή ιδιοκτησιακού, θα προχωρήσει μόνο με ειδική άδεια από τις Αρχές, υπό την προϋπόθεση ότι ο Αμπράμοβιτς δεν θα εισπράξει οποιοδήποτε ποσό από την πώληση του κλαμπ.

Παράλληλα, ο σύλλογος φαίνεται πως δεν θα μπορεί εφεξής να πραγματοποιεί μετεγγραφές ποδοσφαιριστών ή να διαπραγματεύεται συμβόλαια. Προς το παρόν πάντως, επιτρέπονται κανονικά οι πληρωμές των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ.

Στην Τσέλσι έχει δοθεί ειδική άδεια προκειμένου να αγωνίζεται, ωστόσο έχουν τεθεί κάποιοι οικονομικοί περιορισμοί. Συγκεκριμένα, για κάθε παιχνίδι το κλαμπ μπορεί να ξοδέψει έως και 500.000 λίρες, ποσό που περιλαμβάνει και την πληρωμή του προσωπικού ασφαλείας του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ωστόσο, στον σύλλογο αναλογούν πλέον μόλις 20.000 λίρες ανά αγώνα ταξιδιωτικά έξοδα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα για τα ευρωπαϊκά ταξίδια, όπως αυτό της επόμενης εβδομάδας απέναντι στη Λιλ για το Champions League. Φυσικά, η Κυβέρνηση της Βρετανίας θα επανεξετάσει τα δεδομένα, το επόμενο διάστημα…

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις