Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσέλσι – Λέστερ: Ιστορικός τίτλος για τις «αλεπούδες» στο Κύπελλο Αγγλίας με γκολάρα

Τσέλσι – Λέστερ: Ιστορικός τίτλος για τις «αλεπούδες» στο Κύπελλο Αγγλίας με γκολάρα
Reuters

Η Λέστερ επικράτησε της Τσέλσι με 1-0 στο «Γουέμπλεϊ» και σήκωσε για πρώτη φορά το F.A. Cup. Η γκολάρα του Τίλεμανς μπροστά σε 20.000 φίλους του ποδοσφαίρου, έδωσε στις «αλεπούδες» τον τίτλο. Η ομάδα του Τούχελ έγινε η πρώτη, μετά τη Νιούκαστλ, που χάνει τελικούς σε συνεχόμενες σεζόν. Άχαστος σε τελικούς παρέμεινε ο Μπρένταν Ρότζερς, έγινε ο πρώτος –μετά τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον- που σηκώνει το ίδιο το συγκεκριμένο τρόπαιο σε Αγγλία και Σκωτία.

Μετά το πρώτο της πρωτάθλημα του 2016 ήρθε και η παρθενική κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας. Η Λέστερ συνέχισε το ποδοσφαιρικό της «παραμύθι». Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς νίκησε την Τσέλσι στον τελικό του  F.A. Cup (2-1) και σήκωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της το συγκεκριμένο βαρύτιμο τρόπαιο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Τσέλσι είχε την μπάλα στην κατοχή της στο ξεκίνημα του τελικού, με την Λέστερ όμως να πιέζει στο χώρο του κέντρου και να δυσκολεύει την αντίπαλο της στην ανάπτυξη της. Παρά την ελαφρά υπεροχή των «μπλε», οι «αλεπούδες» πλησίασαν με μεγαλύτερες αξιώσεις τα καρέ του Κέπα.

Η Λέστερ κράτησε σε χαμηλό τέμπο το ρυθμό του αγώνα, αλλά στο 29’ στάθηκε… τυχερή, αφού Αθπιλικουέτα και Βέρνερ δεν μπόρεσαν να πιάσουν την κοντινή κεφαλιά και να σκοράρουν. Λίγα λεπτά μετά, ο Μπρένταν Ρότζερς είδε τον Τζόνι Έβανς να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού.

 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δέχθηκαν πίεση στην αμυντική του γραμμή, αλλά έφτασαν στην ανάπαυλα χωρίς να δεχθούν γκολ, αφού ο Βέρνερ δεν είχε καλές επιλογές – τελειώματα, στις φάσεις που του βγήκαν.

Η Λέστερ έδειξε να «πατάει» καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, βγάζοντας περισσότερο πάθος. Οι «αλεπούδες» έφτασαν τελικά στο 0-1 με για… σουτάρα του Τίλεμανς στο 63’ (από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς και ο πρώτος της που σκόραρε σε τελικό Κυπέλλου από το 1963!).

Οι παίκτες της Τσέλσι πέρασαν με τη.. μια στην επίθεση, με τον Τούχεν να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις (ανάλογες αλλαγές έκανε και ο Ρότζερς). Στο 78’ ο Τσίλγουελ είδε αρχικά τον Σμάιχελ και στη συνέχεια το δοκάρι να του στερεί το γκολ, μετά από κοντινή του κεφαλιά.

Ο Δανός κίπερ (μετά τον πατέρα του, σήκωσε κι αυτός Premier League και F.A. Cup) χρειάστηκε να επέμβει και πάλι στο φινάλε του αγώνα, αφού είχε τρομερή επέμβαση στο 87’ σε σουτ του Μάουντ.

Στο 89’ του τελικού είχαμε μια φάση που έστειλε την Τσέλσι στον… παράδεισο και ξανά στην ¨κόλαση». Ο Τιάγκο Σίλβα βρήκε υπέροχα τον Τσίλγουελ που γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή της Λέστερ και μετά από κόντρα στον Μόργκαν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ όμως ακυρώθηκε, αφού.. για εκατοστά ο Τσίλγουελ ήταν οφσάιντ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις