Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσέλσι – Παλμεϊρας 2-1: Οι «μπλε» κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Τσέλσι – Παλμεϊρας 2-1: Οι «μπλε» κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
ΦΩΤΟ Reuters

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τσέλσι είναι πρωταθλήτρια κόσμου, αφού νίκησε 2-1 στην παράταση την Παλμέιρας του Άλμπε Φερέιρα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και κατέκτησε το τρόπαιο.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε με 2-1 των Βραζιλιάνων και μετά τον χαμένο τελικό το 2012 από την Κορίνθιανς, κατάφερε να πάρει τον τίτλο, αφήνοντας την Παλμέιρας στην 2η θέση του τουρνουά που διεξήχθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το σκορ άνοιξε στο 55΄ ο Ρομέλου Λουκάκου, ωστόσο, οι πανηγυρισμοί των Άγγλων δεν κράτησαν ούτε 10 λεπτά, καθώς στο 64΄ ο Βέιγκα, που είχε σκοράρει και με την Αλ Αχλί, «έγραψε» το 1-1 με πέναλτι. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε στην κανονική διάρκεια του τελικού, με την Τσέλσι να παρουσιάζεται πιο δυνατή στο επιπλέον μισάωρο και να δικαιώνεται στο 117’με γκολ του Χάβερτζ από τη βούλα του πέναλτι.

Στον μικτό τελικό η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Αφρική, η αιγυπτιακή Αλ Αχλί διέλυσε τον κορυφαίο σύλλογο της Ασίας, Αλ Χιλάλ, με 4-0 και κατέκτησε την 3η θέση της διοργάνωσης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις