Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τσέλσι – Βιγιαρεάλ 1-1 και 6-5 στα πέναλτι στο UEFA Super Cup

Τσέλσι – Βιγιαρεάλ 1-1 και 6-5 στα πέναλτι στο UEFA Super Cup
ΦΩΤΟ Reuters

Η Τσέλσι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βιγιαρεάλ στο Super Cup της UEFA και με το σκορ να παραμένει και στην παράταση, ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι, όπου οι “μπλε” του Λονδίνου επιβλήθηκαν με 6-5 και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι κάτοχοι του Champions League “μεγάλωσαν” έτσι την τροπαιοθήκη τους, αφού μετά την επικράτησή τους επί των κατόχων του Europa League, έσπασαν την… κατάρα των τριών χαμένων τελικών και με το δεύτερο ευρωπαϊκό σούπερ καπ της ιστορίας τους, ξεκίνησαν με εξαιρετικό τρόπο τη σεζόν 2021-22.

Το παιχνίδι

Η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 26′ μετά από φοβερή επιθετική ανάπτυξη, που κατέληξε σε ένα άψογο πλασέ του Ζίγιεχ με τη μία, το οποίο κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Μαροκινός επιθετικός έγινε όμως αναγκαστική αλλαγή λίγο αργότερα, αφού σε μία ανύποπτη φάση, τραυμάτισε σοβαρά το χέρι του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, περιμένοντας πια τις εξετάσεις του, για το μέγεθος του προβλήματος.

Η Βιγιαρεάλ πάντως, ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και “απείλησε” αρκετές φορές με την ισοφάριση, έχοντας και δύο δοκάρια με τον Μορένο. Στο 45+3′ μετά από φοβερό σουτ από κοντά και στο 52′ με πλασέ στην αντεπίθεση κι ενώ είχε ήδη νικήσει τον Μεντί.

Ο Ισπανός επιθετικός “χτύπησε” τελικά στην τρίτη του προσπάθεια, αφού στο 74′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ωραίο τελείωμα μέσα στην περιοχή, το οποίο και έφερε το ματς στα ίσια, 1-1.

Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας, αλλά και στα δύο ημίχρονα της παράτασης, χάρη και στις αποκρούσεις των γκολκίπερ τους, με αποτέλεσμα ο τίτλος να κριθεί στα πέναλτι. Ο Τούχελ έκανε αλλαγή τερματοφύλακα με τον Κέπα να παίρνει τη θέση του Μεντί για τη… ρώσικη ρουλέτα κι αυτός τον δικαίωσε, αφού με δύο αποκρούσεις χάρισε τη νίκη με 6-5 στην Τσέλσι και το τρόπαιο του Super Cup της Ευρώπης.

Η διαδικασία των πέναλτι

Χάβερτς Απόκρουση
Ζ. Μορένο 0-1
Αθπιλικουέτα 1-1
Μαντί Απόκρουση
Αλόνσο 2-1
Εστουπινιάν 2-2
Μάουντ 3-2
Μόι Γκόμεθ 3-3
Ζορζίνιο 4-3
Ράμπα 4-4
Πούλισικ 5-4
Φόιτ 5-5
Ρίντιγκερ 6-5
Αλμπιόλ Απόκρουση

 

Οι συνθέσεις στο Τσέλσι – Βιγιαρεάλ

Τσέλσι: Μεντί (119’ Κέπα), Τσαλόμπα, Ζουμά (66’ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Χάντσον-Οντόι (82’ Αθπιλικουέτα), Καντέ (65’ Ζορζίνιο), Κόβατσιτς, Χάβερτς, Ζίγες (43’ Πούλισιτς), Βέρνερ (65’ Μάουντ).

Βιγιαρεάλ: Σέρχιο Ασένχο, Φόιθ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεντράθα (58’ Εστουπινιάν), Καπού (70’ Γασπάρ), Τριγέρος (71’ Μόι Γκόμεθ), Πίνο (90’ Μαντί), Μορένο (85’ Μορλάνες), Ζεράρδ Μορένο, Ντιά (86’ Ράμπα).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις