Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσιμίκας: Γι’ αυτό δεν είναι ακόμα βασική επιλογή του Κλοπ στη Λίβερπουλ

Τσιμίκας: Γι’ αυτό δεν είναι ακόμα βασική επιλογή του Κλοπ στη Λίβερπουλ
Intime.gr

Αγγλική ιστοσελίδα φιλοξενεί άρθρο για τον Κώστα Τσιμίκα και προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους ακόμη δεν αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για τον Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ.

Η ιστοσελίδα «Thisisanfield» που ασχολείται με τα θέμα της Λίβερπουλ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Κώστας Τσιμίκας δεν έχει κερδίσει ακόμη χρόνο συμμετοχής στους “ρεντς” και παράλληλα την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ.

«Θα πρέπει να συνηθίσει τον ρυθμό της Premier League, ταλαιπωρήθηκε από τον COVID-19, ενώ φυσικά όλες οι μετεγγραφές χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Μετά τους τραυματισμούς των Αλεξάντερ-Άρνολντ και Άντι Ρόμπερτσον, φάνηκε ότι το έδαφος είναι ανοικτό για τους Νέκο Γουίλιαμς και Κώστα Τσιμίκα.  Παρόλα ταύτα ο Έλληνας μπακ δεν «φάνηκε» πουθενά. Παρέμεινε ένας απλός αναπληρωματικός τόσο στο 1-1 με την Μπράϊτον και τη νίκη με 1-0 επί του Άγιαξ, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα ήταν πολύ φορτωμένο.

Ο Κλοπ δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι αν η Premier League επέτρεπε τις πέντε αλλαγές τότε θα είχε συστήσει τον Τσιμίκα. Είδε τους Μίλνερ, Μοπάϊ και Λαλάνα να τραυματίζονται και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν είχα πέντε αλλαγές τότε σίγουρα θα είχα αποσύρει τον Ρόμπο για να βάλω τον Τσιμίκα. Όχι για να φτιάξω το παιχνίδι μας, αλλά απλά για να τον σώσω».

Όμως τρεις μέρες μετά ο Κλοπ έκανε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα, ξεκινώντας τον Ρόμπερτσον στο εκτός έδρας ματς με τον Αίαντα. Η Λίβερπουλ ήθελε βαθμούς στο ματς, αυτό είναι λογικό. Λίγο μετά στο ματς όμως ο Ρόμπερτσον τραυματίστηκε και στο Champions League επιτρέπονται πέντε αλλαγές.

Ο Κλοπ όμως έκανε μόλις δύο αλλαγές, τον Φιρμίνο αντί του Ζόπτα και τον Σαλάχ στην θέση του Γουίλιαμς αμφότερες μετά το 68’. Επιλογές υπήρχαν, όπως οι Μιναμίνο, Οριγκί, Κλάρκσον και φυσικά ο Τσιμίκας. Ο Κλοπ δεν θέλει μεγάλο ροτέϊσιον γιατί για εκείνον προέχουν οι βαθμοί και η πρόκριση στο Champions League.

Όταν αποκτήθηκε ο Τσιμίκας το καλοκαίρι ο Κλοπ τόνισε «ότι ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση που θα επιτρέπει στον Ρόμπερτσον να ξεκουράζεται και να παίρνει ανάσες.

Ο Έλληνας μπακ δεν έχει πείσει αλλά υπάρχουν δικαιολογίες.

Θα πρέπει να συνηθίσει τον ρυθμό της Premier League, ταλαιπωρήθηκε από τον COVID-19, ενώ φυσικά όλες οι μετεγγραφές χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής.

Όμως όταν δύο φορές χρειάστηκε ως τώρα να πάρει ανάσες ο Ρόμπερτσον, ο Κλοπ δεν στράφηκε στο νούμερο 21. Ο Ρόμπερτσον δεν είναι καλά και ίσως ο Τσιμίκας πάρει μια ευκαιρία στον αγώνα κόντρα στην Γουλβς, παρά το ότι δεν έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προπονητή του ακόμη και ο ίδιος στον εαυτό του.

Ίσως ακόμη ο 24χρονος μπακ δεν έχει πιάσει τα στάνταρ που απαιτούνται, είτε αυτά είναι στην προπόνηση είτε στους αγώνες που έχει παίξει. Ο Κλοπ έχει «πιαστεί» στην κάμερα να του φωνάζει όταν χρησιμοποιήθηκε κόντρα στην Αταλάντα, στην ήττα με 2-0, ενώ τον έκανε αλλαγή βάζοντας ξανά τον Ρόμπερτσον.

Όμως σε μια πολύ φορτωμένη περίοδο ένας παίκτης που έπαιξε σε υψηλό επίπεδο με τον Ολυμπιακό, θα πρέπει τουλάχιστον να χαίρει εμπιστοσύνης ώστε να παίζει σε κάποια ματς για να δώσει ανάσες σε κάποιους άλλους.  Δεν είναι ο μόνος που δεν έχει ακόμη την εμπιστοσύνη του Κλοπ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μιναμίνο που δεν χρησιμοποιείται παρά το ότι ο Βαϊνάλντουμ έχει πιεστεί πολύ. Την περασμένη Τρίτη ήταν το 6ο ματς του Βαϊνάλντουμ σε 17 μέρες και συνολικά 485 λεπτά.

Όμως με τους δύο βασικούς να εισέρχονται στην «κόκκινη ζώνη» τραυματισμού, ο Κλοπ πρέπει να «δαγκώσει» το σίδερο και να κάνει ροτέϊσιον. Αποτελεί έκπληξη πάντως που ακόμη δεν έχει στραφεί στον Τσιμίκα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις