Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τσίπρας σε διεθνείς: “Να ξαναπάμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας” [pics]

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

 Τη μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την αποφασιστικότητά της να παρέμβει με τομές, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα σε αυτό και «να μπορέσουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία των διεθνών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των διεθνών, Άγγελο Μπασινά, Γιούρκα Σεϊταρίδη, Βασίλη Τσιάρτα και Τάκη Φύσσα, που προσήλθαν για αυτήν τη συζήτηση, εξηγώντας ότι ο σκοπός είναι να συζητήσουν με τους αθλητές αυτούς, που έχουν γράψει τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας και έχουν κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου, που έχουν γνώση και δυνατότητα, να πουν τις ιδέες τους και κάποια στιγμή, γιατί όχι, να αναλάβουν και πρωτοβουλίες.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας, ο Β. Τσιάρτας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρόσκληση, την οποία, όπως είπε στον κ. Τσίπρα, αποδέχτηκαν γιατί αφουγκράζονται όλο αυτό που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν τη διάθεση να τον ακούσουν, να συζητήσουν μαζί του και από εκεί και πέρα να δουν τι μπορεί να προκύψει.
Ο πρωθυπουργός, μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, και με αυτήν τη σημερινή συνάντηση, δίνουν συνέχεια στις πρωτοβουλίες που έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση για την αποκατάσταση της ομαλότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Ειδικότερα, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, σημειώνοντας ότι γνωρίζει πως «υπάρχει ενδιαφέρον και από τον φίλαθλο κόσμο για τον λόγο της σημερινής συνάντησης, που είναι πάρα πολύ απλός, δεν είναι σύνθετος, ούτε κάτι μυστικό, ούτε κάτι κρυφό. Έχουμε μία μεγάλη αγωνία για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουμε και μία αποφασιστικότητα να παρέμβουμε, να κάνουμε τομές», εξήγησε.

«Γιατί αυτό ζητάει η ελληνική κοινωνία, ο φίλαθλος κόσμος, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα, η κανονικότητα, να μπορέσουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας, οι οικογένειες, και να υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό που είναι το αγαπημένο σπορ όλων των Ελλήνων και που είναι ο βασιλιάς των σπορ είναι ένα άθλημα στο οποίο υπάρχουν κανόνες, στο οποίο κερδίζει ο καλύτερος και είναι μία γιορτή, σε τελική ανάλυση», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους χρυσούς ποδοσφαιριστές, ανέφερε: «Εσείς έχετε γράψει τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας και έχετε κερδίσει την αγάπη του κόσμου και την αποδοχή του φίλαθλου κοινού και όχι μόνο, και σήμερα έχετε και τη γνώση και τη δυνατότητα να μας πείτε ιδέες και, γιατί όχι, κάποια στιγμή να αναβλάβετε και πρωτοβουλίες, γιατί κανείς δεν μπορεί να σας καταλογίσει, ούτε ιδιοτέλεια, ούτε ότι είστε άσχετοι με τον χώρο».

Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Πραγματικά, μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ το πώς θα παρέμβουμε και θέλουμε, σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα κάνουμε να μην είναι μία χειρουργική επέμβαση που θα αφήσει τον ασθενή μη αρτιμελή, αλλά να παρέμβουμε έτσι ώστε να αλλάξουμε νοοτροπίες και κουλτούρα και να υπάρξει μία αυτορύθμιση σε αυτόν τον χώρο. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι χωρίς δραστικές παρεμβάσεις αυτό δεν μπορεί να γίνει», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτός είναι ο στόχος της σημερινής συζήτησης και εξέφρασε την ελπίδα πως «όλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι κάτι που πληγώνει και τους φιλάθλους και όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο και όσους τα κάνουν. Γιατί όταν φτάνει στο σημείο ένα άθλημα να γίνεται χώρος όπου τα δικαστήρια και οι ποινικές υποθέσεις έχουν τον πρώτο λόγο, και όχι ο αθλητικός σχολιασμός, τότε χάνει όλη την αξία του».

Εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών, ο Βασίλης Τσιάρτας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρόσκληση, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς τους και επεσήμανε ότι δέχτηκαν την πρόσκληση του, καθώς «αφουγκραζόμαστε όλο αυτό που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια και έχουμε τη διάθεση να σας ακούσουμε, να συζητήσουμε μαζί σας και από εκεί και πέρα να δούμε τι μπορεί να προκύψει.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε