Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Αλκαράθ 1-2: Πάλεψε για την ανατροπή αλλά αποκλείστηκε ο Έλληνας τενίστας

Τσιτσιπάς – Αλκαράθ 1-2: Πάλεψε για την ανατροπή αλλά αποκλείστηκε ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Βαρκελώνης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον Κάρλος Αλκαράθ με 2-1 σετ (4-6, 7-5, 2-6) κι αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο 18χρονος Ισπανός τενίστας απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι το μέλλον του ανήκει, κάνοντας ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι σ’ έναν από τους καλύτερους τενίστες στη χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Αλκαράθ είχε την ευκαιρία να τελειώσει πολύ γρήγορα το παιχνίδι, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα κι έκανε τεράστια ανατροπή στο δεύτερο σετ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Τελικά, όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής προδόθηκε από την κούραση και τα νεύρα του, χάνοντας εύκολα το τρίτο σετ και το παιχνίδι.

Στα ημιτελικά, ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ.

Ο αγώνας:

Οι δύο τενίστες κατάφεραν να υπερασπιστούν εύκολα ή δύσκολα το σερβίς τους στο πρώτο σετ μέχρι και το 4-4. Σ’ εκείνο το σημείο, ο Αλκαράθ κατάφερε να κάνει ένα καθοριστικό μπρέικ, να προηγηθεί με 5-4 και να κάνει το 1-0 στα σετ με 6-4 στα γκέιμ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο άσχημα για τον Έλληνα τενίστα στο δεύτερο σετ, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με διπλό μπρέικ (4-1). Κι όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να δείξει χαρακτήρα, όπως και στον φοβερό ημιτελικό με τον Σβάρτσμαν, βάζοντας στα σχοινιά τον Αλκαράθ.

Με συνεχόμενα μπρέικ και μεγάλα χτυπήματα, ο Έλληνας τενίστας έφερε τούμπα το παιχνίδι και προηγήθηκε με 5-4. Ο Ισπανός ισοφάρισε 5-5, με τον Τσιτσιπά να κάνει και νέο μπρέικ και να παίρνει τελικά το δεύτερο σετ με 7-5, έχοντας ολοκληρώσει μία φοβερή ανατροπή.

Όλα κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ, εκεί όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να συγκεντρωθεί, έχοντας πολλά παράπονα από τον διαιτητή (σ.σ. τον τιμώρησε με ποινή δύο πόντων για το toilet break που έκανε), την ώρα που ο κόσμος δεν σταματούσε να τον γιουχάρει.

Ο Κάρλος Αλκαράθ, έχοντας το κοινό με το μέρος του, κατάφερε να φτάσει πολύ γρήγορα στο 4-0 με δύο μπρέικ, βάζοντας και πάλι τον Στέφανο Τσιτσιπά με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μείωσε σε 4-1 και έδωσε τα πάντα για να κάνει νέα ανατροπή, σπάζοντας το σερβίς του Αλκαράθ. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Ισπανός τενίστας ήταν ψύχραιμος, πήρε τα σέρβις γκέιμ του κι έκανε το 6-2, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 σετ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις