Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Η επεισοδιακή πρώτη κόντρα και η πρόκληση στο Australian Open (video)

Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Η επεισοδιακή πρώτη κόντρα και η πρόκληση στο Australian Open (video)
Reuters

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα αναμετρηθούν την Παρασκευή (19.02.2021 / 10:30) στον ημιτελικό του Australian Open, έχοντας ένα…  έντονο παρελθόν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ να προκριθεί στον τελικό του Australian Open και να φτάσει έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα του στον καταληκτικό αγώνα ενός Grand Slam.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έχει φτάσει στους ημιτελικούς Major τουρνουά δύο φορές, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες, από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (το 2020 στο Roland Garros) και τον Ράφα Ναδάλ (το 2019 στο Australian Open).

Απ’ την άλλη, ο Ντανιίλ Μεnτβέντεφ φτάνει στα ημιτελικά του Australian Open έχοντας την…  εμπειρία του τελικού στο US Open 2019, αλλά και με την παράδοση μαζί του.

Ο Ρώσος τενίστας μετράει πέντε σερί νίκες κόντρα στον Τσιτσιπά. πριν γνωρίσει την μοναδική του ήττα στην τελευταία τους «μάχη» στον τελικό των Nitto ATP Finals, το 2019 στο Λονδίνο.

Η αντιπαλότητα μεταξύ Στέφανου Τσίτσιπα και Ντανίλ Μεντβέντεφ, ξεκίνησε την πρώτη φορά που αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλο, στο Masters 1000 στο Μαϊάμι, το 2018.

Ο Μεντβέντεφ είχε πάρει τη νίκη αλλά υποστήριξε ότι ο Τσιτσιπάς του ψιθύρισε… κάτι μετά τη λήξη, που δεν έγινε αντιληπτό από τους υπόλοιπους.

Μάλιστα, ο Μεντέβντεφ ισχυρίστηκε μετά το παιχνίδι πως ο Τσιτσιπάς τον έβρισε στη μητρική του γλώσσα, την οποία ο Έλληνας γνωρίζει επειδή έχει μητέρα Ρωσίδα.

Η συνέχεια είναι γνωστή, με ανταλλαγή δηλώσεων, «κρύες» χειραψίες  και το «μπλοκάρισμα» του Μεντβέντεφ από τον Τσιτσιπά στο Instagram. Κανένας δεν προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι δεν συμπαθεί τον άλλο.

Ο Ρώσος παρατήρησε ότι δεν θα έβγαιναν μαζί για δείπνο και ο Τσίτσιπας παραδέχτηκε τα αρνητικά του συναισθήματα, για τον αυριανό αντίπαλο του.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις