Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Εκτός ημιτελικών του ATP Finals ο Στέφανος μετά από μεγάλη “μάχη” (video)

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Εκτός ημιτελικών του ATP Finals ο Στέφανος μετά από μεγάλη “μάχη” (video)
ΦΩΤΟ Reuters

O Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Ράφαελ Ναδάλ, με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 2-6)στην καθοριστική αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου στο ATP Finals στο Λονδίνο και έμεινε εκτός ημιτελικών της διοργάνωσης.

Το στέμμα του στον επόμενο “βασιλιά” περιμένει να παραδώσει πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς που γνώρισε ήττα αποκλεισμό από τον Ράφαελ Ναδάλ (Νο. 2 στον κόσμο) και έμεινε εκτός ημιτελικών στο ATP Finals, μετά από μία σπουδαία αναμέτρηση που διήρκησε 2 ώρες και 4 λεπτά και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, την κλάση του Ισπανού, αλλά και την κούραση που έδειξε να καταβάλλει τον Έλληνα πρωταθλητή στο 3ο κρίσιμο σετ.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το παιχνίδι

Οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα ή δύσκολα το σερβίς τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 1ου σετ, με τον Ναδάλ να καταφεύγει σε οριακά χτυπήματα στις γραμμές και το ρίσκο να του βγαίνει, αφού ο Τσιτσιπάς δυσκολευόταν πολύ να απαντήσει. Τελικά στο 9ο γκέιμ το Ναδάλ έκανε το μπρέικ και στη συνέχεια τέλειωσε με δύο σερί άσους στο δικό τους σερβίς το σετ παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0. Το δεύτερο σετ κύλησε με αντίστοιχο τρόπο καθώς μπρέικ δεν φαινόταν στον… ορίζοντα, μέχρι που ο Τσιτσιπάς το κατάφερε στο 10 γκέιμ, “σφραγίζοντας” με 6-4 το σετ και στέλνοντας το ματς σε τρίτο σετ. 

Εκεί ήταν που έγινε ο κακός… χαμός! Ο Τσιτσιπάς πνευματικά φαινόταν να έμεινε στην ισοφάριση την ώρα που ο Ναδάλ έκανε μπρέικ με το… καλημέρα και προηγήθηκε με 1-0 στα γκέιμ, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μπρέικ στο.. μπρέικ και έφερε το ματς στα ίσα, με το βράδυ να δείχνει… μεγάλο.

Ο Ισπανός με απόλυτη ψυχραιμία, φάνηκε αντάξιος της φήμης του και της πορείας του στα court και έκανε ξανά μπρέικ παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 στα γκέιμ του 3ου σετ. Ο Στέφανος μείωσε σε 3-2, αλλά πλέον η κούραση άρχισε να βγαίνει και να τον οδηγεί σε πολλά και εύκολα λάθη με αποτέλεσμα ένα ακόμα μπρέικ του Ναδάλ που βρέθηκε με 5-2 υπέρ του και να σερβίρει για το σετ και δεν υπήρχε πιθανότητα πλέον να χάσει αυτό το ματς.

Έτσι κι έγινε με τον Ισπανό να επικρατεί για 6η φορά σε 7 αναμετρήσεις του Τσιτσιπά και να επιστρέφει σε ημιτελικό στο ATP Finals για πρώτη φορά από το 2015 συνεχίζοντας το κυνήγι για την πρώτη κατάκτηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, με επόμενο αντίπαλο το Σάββατο (21/11) το Ντάνιλ Μεντβέντεφ.  Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του, που πέρυσι κατέκτησε το τρόπαιο στο Λονδίνο. ολοκληρώνει τη σεζόν στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης με 29 νίκες και 14 ήττες. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις