Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: «Μάχη» για τον θρόνο της Βαρκελώνης στον τελικό

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: «Μάχη» για τον θρόνο της Βαρκελώνης στον τελικό
ΦΩΤΟ Reuters

Ακόμη έναν τίτλο θα επιχειρήσει να προσθέσει στην συλλογή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς στον σημερινό τελικό του Open της Βαρκελώνης (17:00, Cosmote Sport 6, LIVE από το Newsit.gr), θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ που είναι αήττητος στην καριέρα του στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Μία τεράστια πρόκληση έχει μπροστά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς που αντιμετωπίζει τον Ράφα Ναδάλ στον τελικό της Βαρκελώνης. Ο Ελληνας πρωταθλητής διάγει περίοδο κορυφαίας αγωνιστικής φόρμας, καθώς μετρά εννέα διαδοχικές νίκες και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ, όπως έκανε και στην πορεία του μέχρι τον σημερινό τελικό, ενώ κατέκτησε χωρίς καμμία απώλεια το «1.000άρι» του Μόντε Κάρλο.

Μέχρι σήμερα, ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έχει αντιμετωπίσει οκτώ φορές τον Ισπανό, Νο 3 στον κόσμο και κορυφαίο τενίστα της Ιστορίας στην χωμάτινη επιφάνεια. Ο Ναδάλ μετρά έξι νίκες και ένα απίστευτο 11/11 στην Βαρκελώνη οπου δεν έχει χάσει τίτλο ποτέ (!) ενώ ο Ελληνας πρωταθλητής έχει επικρατήσει δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 2019 στο Masters 1.000 της Μαδρίτης (6-4, 2-6, 6-3) και η δεύτερη στο εφετινό Australian Open και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις