Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Τεράστιο «ραντεβού» στο Australian Open

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Τεράστιο «ραντεβού» στο Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ράφα Ναδάλ κοντράρονται για μια ακόμα φορά, με… έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open

Έτοιμος για ένα ακόμα «μεγάλο» βήμα στην καριέρα του -και στο Australian Open- είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αντιμετωπίζει τον «τεράστιο» Ράφα Ναδάλ, στα προημιτελικά του Grand Slam της Μελβούρνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αγωνιστεί 7 φορές απέναντι στον Ράφα Ναδάλ (από το 2018 έως το 2020) και μετράει μόλις μια νίκη απέναντι στον Ισπανό. Μάλιστα, η μία από αυτές ήταν πριν από δύο χρόνια στον ημιτελικό του Australian Open με τον Ράφα να επικρατεί με 6-2, 6-4, 6-0.

Ο Τσιτσιπάς την μοναδική του νίκη κόντρα στον Ναδάλ την έχει πετύχει στο χώμα και συγκεκριμένα στο τουρνουά της Μαδρίτης (6 Μαΐου 2019)!

Αμφότεροι έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα στο τουρνουά και δίχως αμφιβολία η μονομαχία τους αναμένεται συναρπαστική. Ο Ισπανός πάντως είχε… προβλήματα στην πλάτη πριν την έναρξη του τουρνουά και γι αυτό το λόγο αποσύρθηκε από το ATP Cup.

Ο Τσιτσιπάς είχε μια ξεκούραστη πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά, αφού ο Ματέο Μπερεντίν δεν αγωνίστηκε, λόγω τραυματισμού. Ο Ισπανός αντίπαλος του πέρασε με «περίπατο» τον Φονίνι και βρίσκεται στα προημιτελικά του αυστραλιανού Open για 13 φορά (σε 16 συμμετοχές).

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας τα πάει εξαιρετικά στους προημιτελικούς Grand Slam αφού μετράει δύο προκρίσεις σε ισάριθμους αγώνες (Australian Open το 2019 και στο Roland Garros το 2020).

Ο Ράφα Ναδάλ έχει κατακτήσει μια φορά το τρόπαιο στη Μελβούρνη, το 2009, και έχει 4 χαμένους τελικούς. Αυτός είναι ο 43ος προημιτελικός του σε Grand Slam.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις